Kangasalan koronatilanne heikentynyt selvästi viimeisen kahden viikon aikana – Tapausten joukossa todennäköisesti virusmuunnoksia

2
Kuva: Kangasalan kaupunki / Tiina Viitaniemi

Koronatilanne on ottanut tilastojen valossa vahvasti suunnan heikompaan myös Kangasalla. Näkemyksen vahvistaa Kangasalan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi

– Koko alkuvuoden tapauksissa on ollut nousua, mutta nyt viimeisen kahden viikon aikana on tapahtunut selvä hyppäys, Viitaniemi kertoo. 

Maaliskuun aikana Kangasalan ja Pälkäneen alueella on todettu 39 koronavirustartuntaa ja karanteeniin on asetettu 275 henkilöä eiliseen torstaihin mennessä. Koko helmikuun aikana tartuntoja todettiin yhteisvastuualueella 25 ja karanteeniin asetettiin 118. 

Eilen oli vasta maaliskuun 18. päivä, joten lukemat nousevat varmasti. 

– Tartuntoja tulee nyt joka päivä. Tänäänkin olen saanut tiedon jo useammasta, Viitaniemi kertoi Kangasalan Sanomille perjantaina hieman ennen yhtä iltapäivällä. 

Hän pitää todennäköisenä sitä, että osa maaliskuussa todetuista tapauksista on virusmuunnoksia. 

– Sairastuneissa on ollut enemmän lapsia, mikä on tyypillistä virusmuunnoksille. Tieto asiasta tulee myöhemmin, kun Fimlab aloittaa tyypitystyön, Viitaniemi sanoo. 

Tartuntoja harrastuksista ja työpaikoilta

Myös Kangasalla tartuntoja on saatu harrastustoiminnasta. Pääpaino on Viitaniemen mukaan ollut palloilulajeissa, erityisesti jäähalleissa. 

– Ulkoharrastuksista ei ole tullut tietooni yhtään tartuntaa, joten niitä voi mielestäni harrastaa turvallisuusohjeiden mukaisesti yhä. 

Lisäksi tartuntoja on tullut työpaikoilta ja erityisesti perhepiiristä. 

– Täälläkin ollut valitettavia tapauksia, joissa yksi perheenjäsen on tuonut kotiin viruksen. Se on sitten aiheuttanut sen, että esimerkiksi abiturientti ei ole päässytkään kirjoituksiin eristyksen tai karanteenin vuoksi, Viitaniemi kertoo. 

Hän korostaa, että tilanne ei ole kuitenkaan täysin hallitsematon. 

– Selvitystyötä on saatu Pirkanmaalla tehtyä hyvin, ja virustartunnat ovat olleet jäljitettävissä. Entistä suurempi määrä sairastuneita on ollut jo valmiiksi karanteenissa. 

Viitaniemi muistuttaa kuitenkin nyt, että on entistä tärkeämpää välttää ei-pakollisia tapaamisia, kuten sisäharrastuksia ja kyläilyjä. 

– Nyt näitä vapaa-ajan tapaamisia ei ole selvästi vältelty tarpeeksi. Se olisi nyt erittäin tärkeää. 

2 kommenttia

  1. Tietääkseni Kangasalan jäähallilta ei ole ensimmäistäkään korona tapausta rekisteröity,näin kuitenkin Viitaniemi tässä artikkelissa väittää….

    • Hei,
      ei suinkaan väitä. Hän puhuu jäähalleista ylipäätään, Kangasalta harrastetaan monessa paikassa. Hän ei eritellyt halleja erikseen.
      Yst. Heli Keskinen

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.