Mainos

Kangasalan Kulttuuriviikkoa vietetään 8.–14.7.2024 – tutustu ohjelmaan!

Kangasalan Kulttuuriviikko kokoaa yhteen lähemmäs neljäkymmentä kangasalalaista kulttuuri- ja taidetoimijaa, joiden joukossa on muun muassa museoita, gallerioita ja esittävää taidetta. Viikon laajasta ohjelmakattauksesta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikille aina lapsista aikuisiin. Useisiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kulttuuriviikon ajavaiset maanantaina 8.7.

Kulttuuriviikko käynnistyy avajaisilla, joita vietetään Kangasalan torilla maanantaina 8.7. klo 14. Tapahtuman avajaispuheesta vastaa Kangasalan hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pekka Lahti ja esiintymässä ovat kansanmusiikkia soittava Kangasalan Pikkupelimannit sekä jazz trio Hot Heros. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Museot, kirkot ja kirjastot

Useat kangasalalaiset museot ottavat osaa Kulttuuriviikkoon. Kangasala-talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja sen näyttelyt ovat auki tiistaista sunnuntaihin. Tiistaina 9.7. ja keskiviikkona 10.7. museolla on lisäksi luvassa erityistä ohjelmaa, kuten valokuvauksen pop-up-studio ja Kaarina Maununtyttären vierailu. Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. museoon on vapaa pääsy.

Auton ja tien museo Mobilia on auki koko viikon ja tarjoaa opastettuja kierroksia esillä oleviin näyttelyihin. Museon päätapahtuma Taidetta ja pienoismalleja järjestetään lauantaina 13.7., jolloin luvassa on muun muassa pienoismallityöpaja ja pienoismallimyyjäiset sekä taiteilijatapaamisia ja askartelua.

Kangasalan kotiseutumuseossa pääsee tutustumaan Jalmari Finne 150-vuotisnäyttelyyn ja Kangasalan historialliset kartat -näyttelyyn. Kuhmalahden kotiseutumuseossa taas voi tutustua vanhoihin maalaistalon rakennuksiin ja työkaluihin. Myös Apteekin museohuone, Tiihalan VPK-museo Valopilkku, Varsamäen Hevosajoneuvomuseo ja Vehoniemen automuseo kahviloineen ovat auki vierailijoille.

Kulttuuriviikkoon oman lisänsä tuovat myös alueen kirkot. Kangasalan kirkossa pääsee keskiviikkona 10.7. kuuntelemaan mezzosopraano Helena Mäntylän ja pianisti Laila Böhmin esitystä. Sahalahden kirkon ovat taas ovat avoinna yleisölle lauantaina 13.7. Paikalla on myös opas.

Kangasalan kirjaston Harjula-salissa puolestaan järjestetään 10.7–12.7. taiteilija Sirkka Wahlbergin Leikki jatkukoon -nukkenäyttely.

Galleriat ja ateljeet 

Taiteennälkäisille on tarjolla monenlaista nähtävää Kangasalan alueen gallerioissa ja ateljeissa. Sahalahden museomakasiinilla pääsee nauttimaan tuli- ja valotaiteilija Tintti Mikkosen eli Fire Ladyn 25-vuotisjuhlanäyttelystä, tulishowsta ja sirkustyöpajasta. Taidetila Terrassa taas on nähtävissä Lahtisen taiteilevat serkukset -näyttely.

Kesänäyttelyitä on esillä niin Kuhmalahden Taidepappilassa, Kesäpäivän Galleriassa, Majaalahden TaideTallissa kuin Art Villa Armaksessakin. Sahalahden Raktori-Talleriassa taas on esillä Hevospitäjä Sahalahti -näyttely ja Haaviston Pihan Parvigalleriassa on tarjolla taidetta ja kahvilan herkkuja.

Kylätaideateljee Patelassa pääsee tutustumaan Vehkajärven kylätaiteilijoiden toimintaan. Taiteilija Mari Hillon ja taiteilija Marika Viskarin työhuoneet ovat auki yleisölle. Lisäksi luvassa on Hillon vetämä maksullinen Pikkuesineitä savesta -työpaja keskiviikkona 10.7. ja torstaina 11.7.

Kulttuuritalot ja puutarha Arboretum Frick

Kangasalan alueen kulttuuritalot ja Arboretum Frick -puutarha ovat nekin mukana Kulttuuriviikon riennoissa. Ahjärven talolla järjestetään torstaina 11.7. aineettoman kulttuuriperinnön työpaja ja Vehkajärven Touhulassa yhteislaulutilaisuus. Vilpeilän kylätalolla puolestaan on samana päivänä maalaustyöpaja sekä taiteilija Kati Lehtisen esitys Vilpeilä-aiheisista teoksistaan. Myös paikallinen kyläkahvila palvelee.

Kangasalan Lepokodissa voi osallistua sunnuntaina 14.7. opastetulle kierrokselle, joka tutustuttaa talon historiaan ja Jalmari Finneen. Pihapiirissä on myös kädentaitajien kesäpuoti. Kangasala-talolla voi puolestaan tutustua Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelmaa koskevaan näyttelyyn. Tiloissa palvelee myös kulttuuriravintola Jalmari.

Erityisesti alppiruusupensaistaan tunnettu Arboretum Frick on auki kävijöille tiistaina 9.7, torstaina 11.7 ja sunnuntaina 14.7. Puistossa palvelee kahvila Ruusupuu. Kirkkoharjun kahvila näkötorneineen on myös auki koko viikon.

Esittävä taide ja elokuva 

Esittävän taiteen puolelta mukana ohjelmassa on niin teatteria, musiikkia, elokuvia kuin akrobatiaakin. Kuohenmaan kyläyhdistyksen kyläteatteri esittää viikonloppuna Tarinoita ja terapiaa -esityksen ja Vehkajärven teatteri Molièren näytelmän Luulosairas. Kangasalan omassa K-kinossa järjestetään Kulttuuriviikolla kolmen eri elokuvan näytöksiä. Studio Piagrinalla taas on tiistaina 9.7. luvassa tanssia, akrobatiaa ja sirkusta yhdistelevä esitys Respect-ation.

Kangasalan kesäteatterilla puolestaan juhlitaan viikonloppuna 12.7–13.7. Kangasala Festia, jossa on luvassa livemusiikkia, ruokaa ja juomaa. Esiintyjinä tapahtumassa nähdään Dingo, Katri Ylander, Vahtera, Teleks, Antti Ketonen, Kuningasidea, Paul Elias, Jenni & Juho, Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale sekä Frans Harju.

Tarkemmat tiedot Kulttuuriviikon ohjelmasta löytyvät Kangasalan kaupungin verkkovisuilta.

Kangasala Festin ohjelmaan voi puolestaan tutustua festivaalin omilla verkkosivuilla.

KategoriaMainos

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.