Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalan Kuohu järjesti todellisen uintisensaation Espoossa

Suomen uintiyleisö todisti melkoista sensaatiota viime viikonloppuna käydyissä uinnin ikäkausimestaruuskilpailuissa Espoon Leppävaarassa.

Uutiset - 20.6.2018 kello 13.23
Kangasalan Sanomat
Kangasalan Kuohu järjesti todellisen uintisensaation Espoossa
Weeti Virtanen, Kanerva Kinnunen, Sofia Martinkauppi, Aino Hinkka, Meeri Yli-Äyhö, Jami Ihalainen, Santra Nieminen ja Nooa Lehtoniemi iloitsivat seuran menestyksestä. Kuvasta puuttuu Hilla Penttilä.

Uimaseura Kangasalan Kuohu sijoittui 21:llä mitalilla koko maan mitalitilastossa toiseksi ja oli pistetilastossakin kuudes. Kaikki muut Pirkanmaan uimaseurat jäivät kauas Kuohun taakse.

Taakse jäi myös moni muu iso uimaseura, vaikka Kuohulla oli kisoissa vain yhdeksän uimaria.

Aiheestakin ikäkausimestaruuskilpailujen parhaiden valmentajien palkinto ojennettiin kisojen päätteeksi Kuohun edustusryhmää valmentaville Pia Nyman-Arolle ja Kari Arolle.

Uinnin valmentajayhdistys oli pannut merkille seuran rakettimaisen nousun Suomen uinnin ykkösriviin ja pienen mutta tuloksellisen seuran iloisen yhteishengen.

– Nöyräksi vetää, kommentoivat valmentajat uimareidensa saavutuksia tuoreeltaan.

– Ehkä tämän jälkeen kilpauinnin edellytyksiin kiinnitetään Kangasalla aiempaa paremmin huomiota. Luulisi, että tämä pysäyttäisi myös kaupungin ja halliyhtiön miettimään pitkäaikaista ratkaisua seuran harjoitusolosuhteisiin. Nekin ovat Suomen kärkeä, mutta valitettavasti kustannuksiltaan, toteaa Pia Nyman-Aro.

Kuohun 13–15-vuotiaat tytöt ja 14–16-vuotiaissa kilpailevat pojat voittivat Espoossa käydyissä kisoissa yhteensä 13 kultaa, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia.

Suurimman urakan kauhoi 13-vuotiaissa kilpaillut Aino Hinkka, joka saavutti peräti 11 henkilökohtaista mitalia. Niistä kahdeksan oli kultaisia.

Hän pisteli historiaan myös kolme kilpailuennätystä, joista sadan metrin perhosuinnin ennätys oli ehtinyt vanhentua tilastoissa jo 21 vuotta.

Kilpailuennätyksiä tehtaili myös 15-vuotiaissa kilpaillut Jami Ihalainen, jonka loistavalla rintauinnilla hyvästeltiin pitkään Eetu Karvosen nimissä ollut sadan metrin ikäkausiennätys.

Henkilökohtaisia mitali- ja pistesijoja saavuttivat rinta- ja sekauinneissa myös Meeri Yli-Äyhö sekä vapaa- ja rintauintilajeissa Kanerva Kinnunen. He uivat lisäksi hopealle sijoittuneessa sekauintiviestijoukkueessa Aino Hinkan ja Sofia Martinkaupin kanssa.

Kanerva, Aino, Sofia sekä Santra Nieminen ottivat puolestaan pronssimitalin perjantain sadan metrin vapaauintiviestissä. Kaksi pistesijaa seuralle ui myös ensimmäisissä arvokisoissaan debytoinut Weeti Virtanen.

Uimarit tekivät kisoissa ison joukon uusia henkilökohtaisia ennätyksiä.

Seuraavaksi matka jatkuu Jyväskylässä kuun vaihteessa uitaviin nuorten ja aikuisten SM-kilpailuihin. Alitettuina on koko joukko aikarajoja myös aikuisten sarjoihin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

4.1.2019 kello 13.11
Ronja CochraneIlmoita
Onpas hyvää työtä tehnyt tuo aino hinkka????????
~
Takaisin ylös