Kangasalan luottolibero Tiiamari Sievänen: ”Liiton ratkaisu oli oikea. En jäänyt kaipaamaan mitalia”

0
Tiiamari Sievänen pitää lentopalloliiton päätöstä olla jakamatta mitaleja aivan oikeana. Kuva: Jouni Valkeeniemi

 LP Kangasalan monivuotinen luottolibero Tiiamari Sievänen suhtautui tyynesti Lentopalloliiton hallituksen tekemään linjaukseen.

Hallitus päätti, ettei SM-mitaleita jaeta tällä kaudella ollenkaan.

– Pelaajana olen täysin sinut tämän ratkaisun kanssa. Vaikka mitalit olisi jaettu, niillä ei olisi ollut minkäänlaista painoarvoa. Kivoimmat muistot tulevat ratkaisupeleistä – ja ne jäivät nyt kokonaan pois, Sievänen perusteli.

Jos mitalit olisi jaettu runkosarjan perusteella, kakkoseksi sijoittunut Kangasala olisi saanut SM-hopeaa.

– Sillä ei olisi ollut mitään lisäarvoa. En jäänyt kaipaamaan, Sievänen painotti.

Lentopalloliitto päätti samassa yhteydessä, että tulevan kauden europaikat jaetaan liigan runkosarjan ja Suomen cupin perusteella.

Näin ollen Kangasalan joukkueella on osallistumisoikeus Euroopan toiseksi arvostetuimpaan seurakilpailuun CEV-cupiin.

– Hieno juttu, että paikka tuli. Epäilen kuitenkin, ettei Euroopan kentille ole tunkua ensi syksynä. Moni seura harkitsee varmasti vetäytymistä tämän kevään tapahtumien takia. Pudotuspelien peruminen aiheutti niin suuret taloudelliset menetykset, Sievänen arveli.

Kangasala jätti tilaisuuden käyttämättä jo viime kesänä. Silloin avautui paikka Challenge Cupiin.

Tukikampanjalla rahaa toimintaan

Nyt Kangasala ilmoitti facebook-sivuillaan, että seura kohtaa ennennäkemättömiä taloudellisia haasteita kevään peruttujen playoff-otteluiden takia. Tukikampanjan aloittanut Kangasala ryhtyi myymään pääsylippuja ensi syksyn kotiavaukseen. Lippuja voi ostaa 20, 50 ja 100 eurolla.

Sieväsen mukaan viime päivinä on ollut hyvää aikaa pohtia tilannetta monelta kantilta.

Itselle oli pahin hetki se, kun puolivälierien piti alkaa. Kun peruutus tuli, hallille lähtöön oli aikaa enää tunti.

Tiiamari Sievänen

– Urheilussa on tullut ennenkin pettymyksiä, mutta nyt puhutaan eri asiasta. Sekin on käynyt mielessä, entäs jos me olisimme joutuneet karanteeniin tartunnan takia ja muut olisivat jatkaneet normaalisti… Silloin olisi sapettanut vielä enemmän.

Milloin tämä iski rajuimmin tajuntaan?

– Itselle oli pahin hetki se, kun puolivälierien piti alkaa. Kun peruutus tuli, hallille lähtöön oli aikaa enää tunti. Sen jälkeen olen odotellut, tuleeko vielä rajumpi kolaus jossain vaiheessa. Ei ole tullut, Sievänen kuvaili.

– Ei varmaan sen takia, koska tilanteelle ei kerta kaikkiaan voi yhtään mitään. Ei ole jossiteltavaa, kun kaikki urheilulajit keskeytettiin kaikkialla maailmassa. Tämä on helppo ymmärtää järjen kautta.

Kontrasti on valtava edelliskeväiden hektisiin pudotuspeleihin verrattuna. Nyt Sievinen tekee etä-opiskeluja kotona, käy välillä ulkoilemassa ja viettää aikaa läheistensä kanssa.

– Tulevista maajoukkuepeleistä on vaikea sanoa mitään. Kultaisen liigan siirrosta tuli jo tieto, mutta kukaan ei kertonut miten ja minne. EM-karsinnat pitäisi pelata elokuussa, mutta koronatilanteen muuttumista on mahdotonta ennustaa. Ei tässä voi kuin odotella ja toivoa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.