Kangasalan Melojien menestys jatkuu – kausi toi kunniaa nuorilla ja aikuisille

0
Kangasalan Melojien kausi sujui hyvin. Kuva: Kangasalan Melojat

Kangasalan Melojat (KaMe) ylsi tällä kaudella nuorten SM-sarjan ylivoimaisseksi ykkösseuraksi. Menestystä tuli pitkin kautta tasaisesti.

Tampereen Kaukajärvellä käydyissä ratamelonnan nuorisomestaruuskisoissa melojat ottivat toisistaan mittaa 12-, 14-, ja 16-vuotiaiden sarjoissa. Tämän lisäksi viisitoista seuraa kisasi keskinäisestä mestaruudesta.

KaMen nuoret melojat olivat niin ikään pääosassa Kaukajärvellä käydyissä ratamelonnan SM-kisoissa. Erityisesti Kangasalan urheilijat loistivat kajakkikaksikoissa sekä kajakkineliköissä, rohmuten valtaosan jaossa olleista SM-mitaleista.

KaMe on jo useamman vuoden ollut myös aikuisten tasolla kotimaan ratoja hallitseva seura. Seuramestaruuksissa ykkössija heltisi KaMelle ylivoimaisella 412 pisteellä. Seuraaviksi tulleet Mikkelin Melojat (284) ja Tampereen Vihurin (233) jäivät kauas taakse.

Hienot saavutukset ovat tulosta pitkäjänteisestä ja toimivasta valmennustyöstä. Molemmilla seuran valmentajilla, Oona Vaskolla ja Reetta Hallilalla, on vahva kilpamelontatausta. Laji ja sen vaatimukset ovat heille tuttuakin tutumpia jo parin vuosikymmenen ajalta.

–  Nuoret ovat käyneen ahkerasti treeneissä koko kauden. Jokainen on kauden mittaan myös kehittynyt ja oppinut paljon uusia asioita tekniikasta, summaa Reetta Hallila.

Kausi sai arvoisensa päätöksen Suomen Melonta- ja Soutuliiton isännöimässä kauden päätösgaalassa Helsingissä. KaMen edustajista palkintoja kävivät pokkaamassa ratamelonnan Suomen Cup -pisteissä sarjojensa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet.

Palkittuja KaMelaisia olivat Cecilia Hirvelä (3. sija, T12v), Juhani Ritakallio (3. sija, P12v), Helena Sjöberg (2. sija, T14v), Tomi Johansson (3. sija, P14v), Nelli Kokko ja Emma Nieminen (1. ja 2. sija, N18v), Matias Ylisiurua (2. sija, M18v), Reetta Hallila (3. sija, NYL) ja Pentti Mäkinen (2. sija, M50v).

Seurana KaMe kasasi 2019 kauden aikana Suomen Cup -pisteitä yhteensä 18.866, jolla heltisi cupissa kakkossija. Ykkössijan vei Tampereen Vihuri 25.327 pisteellä ja kolmanneksi ylsi helsinkiläinen Canoa 11.991 pisteellä.

Mukaan melomaan

Kangasalan Melojat on aktiivinen melontaseura, joka tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden harrastaa rata- ja harrastemelontaa. Lajiin on helppo tutustua kesäisin Vesaniemen rannassa järjestettävien melontakoulujen kautta. Kursseilla tutustutaan lajin perusteisiin, vesillä liikkumiseen sekä melontatekniikkaan.

Aiempaa kokemusta vesillä liikkumisesta ei tarvita, ainoastaan uimataito on kursseille osallistumisen edellytyksenä. Seura järjestää kurssilaisille melontavälineet eli kajakin, melan ja pelastusliivin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.