Kangasalan nelivuotiaat olivat kuin kalat vedessä yhteisillä synttäreillään

0
Kaksoset Sofia ja Susanna Nummela selasivat hetken seurakunnan antamaa lahjaa äitinsä Niina Nummelan kanssa.

Yhteiset nelivuotissynttärit kokosivat lauantaina Suoraman seurakuntakeskukseen yli 80 henkeä. Päivänsankareita vilisti keskuksen suuressa salissa iloinen joukko, ja heidän mukanaan seurakunnan järjestämään juhlaan saapui sisaruksia, vanhempia ja isovanhempia.

Juhlan teema oli merellinen, ja kaloja eri muodoissa löytyi niin askarteluhuoneista kuin herkkupöydästäkin.

Kun enimmät energiat oli saatu purettua temppuradalla, oli vuorossa pienoisnäytelmä Sateenkaarikala. Sen äärellä juhlijat pääsivät pohtimaan ystävyyttä ja ystävällisyyttä. Sitten olikin vuorossa onnittelulaulu juhlayleisön eteen asettuneille sankareille.

Seuraavaksi oli tärkeä hetki, kun nelivuotiaat saivat seurakunnan lahjan, Lasten Raamatun. Kirjaa ryhtyivät selailemaan muun muassa kaksostytöt Sofia ja Susanna Nummela. Kirjoista tykkäävät tytöt eivät malttaneet kuitenkaan kauan istua paikoillaan, sillä alkamassa oli kultakalaleikki.

Salin lattia vain tömisi, kun pienet jalat veivät päivänsankareita pehmopallojen – kultakalojen – metsästykseen. Aikuisetkin pääsivät mukaan leikkiin ja muodostivat ringissä verkon, josta kalat – lapset – pyrkivät läpi. Ja mikä ilo, kun jostakin jalkojen välistä pääsi pujahtamaan karkuun!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Amanda ja Emilia Pirttikoski mielivät askartelemaan hohtavia kultakaloja, mutta päättivät Anneli Halmeen kanssa kuitenkin hakea pöydästä ensin herkkuja.

Lopuksi lapset pääsivät askartelemaan ja herkuttelemaan. Amanda ja Emilia Pirttikoski mielivät askartelemaan hohtavia kultakaloja, mutta päättivät kuitenkin hakea pöydästä ensin herkkuja. Ja niitähän oli: mokkapaloja, vohveleita, suolakaloja ja jäätelöä erilaisin lisukkein.

Kangasalan seurakunnan varhaiskasvatuksen esimies Tiia Ritola kertoo, että nelivuotissynttäreillä on jo pitkät perinteet.

– Yhteissynttäreitä järjestetään yleensä neljät vuodessa. Kaikki saavat oman kutsun nimellään. Jos joku ei pääse kutsuttuna päivänä, hän voi osallistua toisena juhlapäivänä. Lasten Raamatun saa minulta, jos ei pääse juhliin ollenkaan.

– On ihana katsella, kun päivänsankarit saapuvat. Joku saattaa puristaa kutsukorttia tiukasti kädessään. Oma kutsukortti on tärkeä asia, Ritola sanoo.

Ritolan mielestä yhteiset synttärit ovat mukava työtehtävä.

– Näissä juhlissa saa kontaktin perheisiin. Ja kun juhlat loppuvat, ovella kiitellään hymyssä suin. Se on hyvä palaute.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.