Kangasalan opetuspäällikkö: Näin toimitaan kaupungissamme nyt

0

Kangasalan kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen sanoo, että Kangasalla noudatetaan hallituksen maanantaina antamaa linjausta opetuksen järjestämisestä.

Koulujen lähiopetus lopetetaan keskiviikkona. Huomenna tiistaina lapsen voi viedä kouluun, jos kotiin jääminen ei järjesty. Pääministeri Sanna Marin kuitenkin sanoi, että niiden oppilaiden on syytä jäädä kotiin, joilla se suinkin luonnistuu.

– Tätä ohjeistusta noudatamme luonnollisesti myös täällä. Vanhempien kannattaa nyt seurata tiivisti Wilmaa, jossa ohjeistetaan etäopetuksen aloittamisessa heti kun se on mahdollista, Merja Lehtonen kertoo.

Lehtonen sanoo, että asioita aletaan järjestellä kiireellä heti. Oppilaita on kuitenkin niin suuri määrä, että etäopetuksen järjestelyissä kestää aikaa.

– Kaikki ei varmasti ole aivan valmista vielä huomenna eikä keskiviikkonakaan, mutta toivon ihmisiltä malttia. Odottakaa ohjeita rauhassa. Kaikilla on varmasti paljon kysymyksiä, mutta nyt on syytä antaa kaikille työrauha, Lehtonen huomauttaa.

Tiettyjen ryhmien lähiopetus jatkuu

Koulujen lähiopetus on peruutettu 13. huhtikuuta saakka. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3.-luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Kuitenkin ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Merja Lehtonen sanoo, että vielä on epävarmaa, keitä kaikkia tämä lopulta koskee.

– Saamme huomenna lisää ohjeistuksia tähänkin asiaan. Todennäköisesti näitä oppilaita keskitetään joillekin tietyille kouluille, Lehtonen uskoo.

Vanhempien vastuulla on pitää lapset kotona

Lehtonen peräänkuuluttaa myös vanhempien vastuuta siitä, että he huolehtisivat lasten ja nuorten koulunkäynnistä. Etäpäivien aikana täytyy tehdä myös koulutöitä, kyse ei ole vapaasta.

– Lisäksi on syytä huolehtia, että lapset tosiaan pysyvät kotona, eivätkä kokoonnu jossakin. Muuten se vesittää koko tämän linjauksen tarkoituksen, Lehtonen sanoo.

Koulut suljetaan ja yli 10 ihmisen julkisia kokoontumisia rajoitetaan siksi, että epidemian huippu saataisiin mahdollisimman loivaksi. Sillä pidetään huolta siitä, että terveydenhuollon kantokyky kestää vakavasti sairastuvien määrän.

– Näistä tulee kodeissa pitkät viikot. Toivottavasti se otetaan nyt vastaan ajatuksena perheen yhteisestä ajasta, Lehtonen sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.