Kangasalan Sanomat palkittiin Vuosisadan yrityksenä

1
Vuosisadan yrittäjä -palkinnon vastaanottivat Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsti Tulenheimo ja päätoimittaja-toimitusjohtaja Tuula Ruusumaa.

Kangasalan Sanomat sai lauantaina ainutkertaisen huomionosoituksen, kun Kangasalan Yrittäjät ry palkitsi lehtiyhtiön 70-vuotisjuhlassaan Vuosisadan yrityksenä. Valinta oli iloinen yllätys satavuotisjuhlan kynnyksellä olevalle Kangasalan Sanomille.

– Paikalliset yritykset ovat olleet aina läheisiä yhteistyökumppaneitamme ja myös vaikuttajia lehden toiminnan kehittämisen kannalta, totesi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsti Tulenheimo.

Yrittäjien juhla järjestettiin lauantai-iltana Kangasala-talossa. Tänä vuonna yrittäjäyhdistykset eri puolilla Suomea palkitsevat itsenäisen Suomen satavuotisjuhlan hengessä vuosisadan yrityksiä perinteisen yrittäjäpalkinnon sijaan.

Kangasalan Sanomat on perustettu vuonna 1918. Lehden ensimmäiset näytenumerot ilmestyivät loppuvuodesta, ja säännöllisesti lehti alkoi ihmestyä seuraavan vuoden alusta.

Kangasalan Sanomat on itsenäinen paikallislehti, jonka omistajat ovat pääasiassa paikallisia sukuja. Lehtiyhtiöllä on noin 80 osakkeenomistajaa. Päätoimittaja-toimitusjohtaja Tuula Ruusumaa kiitti heitä pitkäjänteisestä omistajuudesta.

– Omistajat ovat toimineet kautta vuosikymmenten siten, että tuloksellisinakin vuosina yhtiöön jätetty varoja talouden turvaamiseksi ja lehden kehittämiseksi, Ruusumaa totesi. 

–Tämä kuvaa hyvin sitä arvopohjaa, jonka päälle Sanomat on vuosisadan aikana rakentunut. Sanomissa rahaa suurempaa roolia on näytellyt pyrkimys rakentaa ympärilleen yhteisöä, tulkita sen yhteisön tuntoja ja välittää niitä uusille kangasalalaisillekin.

Palkinto on lehtiyhtiölle erityisen tärkeä senkin vuoksi, että se tulee tärkeältä sidosryhmältä, paikallisilta yrittäjiltä.

– Ilman yrittäjiä ei olisi Kangasalan Sanomia. Jatketaan yhdessä eteenpäin työskennellen tiiviisti entistä paremman ja elinvoimaisemman Kangasalan eteen.

1 kommentti

  1. Onnittelut lehtiyhtiölle ja lehdelle hienosta tunnustuksesta! Kun palvelin yhtötä liki 18 vuotta, tiedän yhtiön tehtävän ja mission syvällisesti. Se on paikallisen tiedon jakaminen Kangasalla ja laajemminkin aina tälle vuosisadalle saakka Kangasalan Sanomien ja nykyisin myös sähköisten medioiden välityksellä. Yhtiön elinkaari on pitkä, koska se on seurannut aikaansa ja kyennyt uudistumaan sitoutuneen ja osaavan henkilökunnan ja yhtiön arvoja kunnioittavien omistajien ansiosta. Näin on säilynyt myös asiakkaiden luottamus, mikä on kaikkein tarkein voimavara.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.