Kangasalan Sanomat tarjoaa retken Laipanmaahan – koe Korppivuoren korkeus ja Pihtilammen kauneus

0
Pihtilammen alue on erittäin kaunis. Erityisen viehättävä se on ilta-auringon aikaan. Kuva: Jouni Valkeeniemi.

Kangasalan Sanomat järjestää lukijalenkin Laipanmaan retkeilyalueelle. Kangasalan Ladun oppaat tutustuttavat osallistujat Korppivuoren ja Pihtilammen maastoon. Lenkin pituus on 4–8 kilometriä.

– Korppivuori on ehkä Laipanmaan tunnetuin ja kehutuin näköalapaikka. Sieltä avautuu pitkittäissuuntainen näkymä Hirvijärvelle. Samalta seisomalta voi ihailla sekä avointa taivasta että tiheää metsää, Kangasalan Ladun varapuheenjohtaja Antti Nikkinen kehuu.

Kalliolla saa kokemuksen siitä, millaista on olla Hirvijärven rannassa kasvavien puiden latvojen tasalla.

Pihtilampi on pitkänomainen, kaksipäisen lusikan muotoinen lampi, jonka yli kulkee aivan veden rajassa silta.

– Rannassa kasvaa suopursuja, ja viime vuoden kesäkuun retkellä saimme tutkailla, kuinka hyvin lakka kukkii. Todennäköisesti siellä pesii tänäkin vuonna joutsenpariskunta, Nikkinen arvelee.

Aikuiset voivat halutessaan pulahtaa lampeen, lapsien uimapaikaksi se ei sovi. Uimapuvun voi vaihtaa laavun takana tai kompostivessassa.

Retki sopii perheille, mutta ei kovin huonojalkaisille, sillä maasto on osin vaikeakulkuista.

Kangasalan Sanomat tarjoaa retkieväät, omaa juotavaakin on hyvä ottaa mukaan.

Bussi vie perille ja tuo takaisin. Paluukuljetus on noin kello 20.30. Bussiin mahtuu 50 henkilöä. Omalla autollakin voi saapua Pihtilammen laavulle, jossa tapaaminen on noin kello 17.45. Omalla autolla kulkevien pitää myös ilmoittautua retkieväiden takia.

Kangasalan Sanomien lukijalenkki Laipanmaahan tiistaina 19.6. Bussi lähtee Sanomien edestä kello 17. Ilmoittautumiset 15.6. kello 15 mennessä p. 040 769 9045 tai tilaukset@kangasalansanomat.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.