Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalan Sanomien Antti-patsas Torsti Tulenheimolle

Kangasalan Sanomat on antanut satavuotisjuhlavuotenaan Antti-patsaan yhtiön pitkäaikaiselle hallituksen puheenjohtajalle, ekonomi Torsti Tulenheimolle. 

Uutiset - 30.11.2018 kello 22.09
Kangasalan Sanomat
Kangasalan Sanomien Antti-patsas Torsti Tulenheimolle
Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Meurman ojensi Antti-patsaan yhtiön pitkäaikaiselle hallituksen puheenjohtajalle Torsti Tulenheimolle. Taustalla päätoimittaja Tuula Ruusumaa.

Suomenkielisen lehdistön juhlapäivää, Antin päivää juhlitaan marraskuun viimeisenä päivänä. Huomionosoitus on saanut nimensä Suomenkielisten Tietosanomien kustantajalta ja toimittajalta, kirkkoherra Antti Lizeliukselta.

Kangasalan Sanomien Antti-patsas luovutettiin Vehoniemen Alamajalla järjestetyssä juhlassa. Yhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Meurman totesi, että palkinto on kiitos Tulenheimon henkilökohtaisesta panoksesta yhtiön hyväksi.

– Samalla tämä on kiitos koko Tulenheimon suvulle, joka on vaikuttanut myös aikaisempien sukupolvien aikana, Martti ja Pertti Tulenheimon kautta, yhtiössä koko lehden historian ajan, Meurman sanoi.

Tulenheimot tunnetaan Kangasalla erityisesti urkutehtailijoina. Kangasalan urkutehdas oli Suomen ensimmäinen urkutehdas. Siellä valmistettiin vuosina 1844–1983 yli tuhannet urut.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Torsti Tulenheimo toimii Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön hallituksen lisäksi aktiivisesti myös seurakunnan luottamustoimissa. Hän sai hiljattain käydyissä seurakuntavaaleissa eniten ääniä Kangasalla.

Huomionosoitus tuli Tulenheimolle yllätyksenä. Asia tosin paljastettiin hänelle hallituksen kokouksen yhteydessä jo aiemmin syksyllä. Tavallisestihan hallituksen puheenjohtaja on itse miettimässä, kuka patsaan saa.

Tulenheimon lisäksi juhlaan osallistuivat suvun edustajina kaksi hänen siskoaan, Asta Almonkari ja Minna Apajalahti.

– Kyllä Kangasala on meille Tulenheimoille rakas, Torsti Tulenheimo totesi omasta ja sisaruksiensa puolesta.

Kangasalan Sanomat on jakanut Antti-patsaan tähän mennessä kymmenen kertaa. Tunnustus annetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja.

Aikaisemmin sen ovat aikaisemmin saaneet Kangasala Seura (1985), agronomi Pertti Ruokonen (1987), kaavoitusinsinööri Markku Lahtinen (1995), Kesä alkaa Kangasalta -toimikunta (1998), hallintojohtaja Teppo Kaivola ja ylilääkäri Toivo Rintamäki (2001), professori Aulis Aarnio (2003), rakennusmestari Kauko Ilonen (2008), seurakunnan tiedottaja Tuomo Vanhanen (2011), Kangasalan Naisvoimistelijoiden kunniapuheenjohtaja Marjatta Tiitola (2013) ja johtava ylilääkäri Sari Mäkinen (2015).

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös