Koti Uutiset Kangasalan Sanomien juhlavuosi jatkuu. Taidetila Terrassa näkyy lähimenneisyys.

  Kangasalan Sanomien juhlavuosi jatkuu. Taidetila Terrassa näkyy lähimenneisyys.

  0
  Kangasalan Sanomien toiset 50 vuotta esittäytyy Taidetila Terrassa kirjaston aukioloaikoina.

  Vuosikertakurkistuksia-näyttelyssä valotetaan kangasalalaisten elämää kuvallisin ja sanallisin ottein. KS100-näyttelyn toinen osa ulottuu 1960-luvulta tähän päivään saakka, ja se on osa Kangasalan Sanomien 100-vuotisjuhlavuotta.

  Markkinointipäällikkö Satu Pasanen on poiminut mukaan joko isoa joukkoa koskettavia, pienelle piirille tärkeitä tai muuten viihdyttäviä tapahtumia. 

  Kuvien yhteyteen on koostettu tai kiteytetty pieniä jutunpätkiä sisällöstä.

  – Paikallislehden tekeminen on samalla paikallishistorian kirjoittamista. Jokaisella vuosikymmenellä yhdistyksissä ja seuroissa on ollut aktiiveja, jotka ovat monessa mukana, Pasanen kertoo havainnoistaan.

  Erityisesti hän iloitsee siitä, miten lehti on osallistunut erilaisiin haastekampanjoihin, joissa on toteutettu yhteisön unelmia.

  Väitteet siitä, että paikkakunnalla ei ikinä tapahdu mitään, osoittautuivat markkinointipäällikön mukaan turhiksi. Kaikkea löytyi asuntomessuista maatalousnäyttelyihin ja konsertteihin sekä muihin isompiin ja pienempiin tapahtumiin.

  – Sanomat on ollut mukana niin ihmisten kuin yritystenkin elämässä. Molempia syntyy ja kuolee ja elinkaaria on seurattu niin jutuissa kuin ilmoituksissakin.

  Myös ympäristön muutos näkyy lehden sivuilla. Pasanen yllättyi kuinka paljon jo 15–20 vuotta vanhoista kuvista näkymät ovat muuttuneet, ja osa asioista tuntui todella vanhanaikaisilta.

  Käsittelytavatkin ovat muuttuneet. Pasasen mukaan journalismi on nyt neutraalimpaa, eivätkä toimittajat sekoita juttuihin omia mielipiteitään, kuten vielä 1960- tai 1970-luvuilla.

  – Vanhat jutut näyttävät antiikkisilta. Seuraavan 50 vuoden päästä tilanne lienee sama. Emme ole vieläkään kehityksen äärirajoilla, Pasanen naurahtaa.

  Yhden teeman hän jätti suo­siolla pois. Eikä suinkaan asian vähäisyyden vuoksi, vaan pikemminkin päin vastoin.

  – Täällä on ollut todella kovia urheilijoita ja taustavaikuttajia monissa lajeissa eri vuosikymmeninä. Kunto ja pelisilmä ei riittänyt niin laajaan katsaukseen. Ehkäpä siinä on työmaata jollekin urheiluaktiiville, Pasanen heittää pallon eteenpäin.

  KS-vuosikertakahveilla on tarjolla kahvia ja pullaa kahvila Novelliassa keskiviikkona 29. elokuuta kello 15–18. Myös Kangas­alan Sanomien nidotut vuosikerrat 1968–2017 ovat selailtavissa kahvilassa.

  Kangasalan Sanomien vuosikerrat kuuluvat pääkirjaston valikoimiin. 

  Osa Kangasalan Sanomien numeroista on digitoitu myös Kansalliskirjastoon ja työtä täydennetään jatkuvasti.

  Tuokiokuvia kangasalalaisten elämästä – Kangasalan Sanomien toiset 50 vuotta 1968–2018 pääkirjaston Taidetila Terrassa tiistaista torstaihin 28.8.–6.9. kirjaston aukioloaikoina maanantaista perjantaihin 10–19 ja lauantaina 10–15.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän