Pääuutiset | Uutiset

Kangasalan Sanomien juttujen jakaminen Facebookissa ei onnistu perusteettomien ilmiantojen vuoksi

Tällaisen ilmoituksen Facebook antaa henkilöille, jotka ovat jakaneet tai pyrkivät jakamaan Kangasalan Sanomien sisältöjä.

Kangasalan Sanomien digituotteessa julkaisemia juttuja ei voi toistaiseksi jakaa Facebookissa. Lisäksi Facebook on poistanut käyttäjiltään myös kaikki sellaiset vanhat tilapäivitykset, joihin on liittynyt kangasalansanomat.fi-osoitteen liittynyt linkkaus.

Asia koskee sekä Kangasalan Sanomien omia jakoja että kaikkien muiden Facebook-käyttäjien tekemiä artikkelin jakamisia.

Facebook-esto littyy perusteettomiin ilmiantoihin, joita on tehty Kangasalan Sanomien Facebook-jaoista viime viikonloppuna. Perättömistä ilmiannoista johtuen Facebook pitää tällä hetkellä kaikkia Kangasalan Sanomien sivuja roskasisältönä.

– Tilanne on hyvin ikävä sekä meille että kaikille meidän juttuja jakaneille lukijoille ja yhteistyökumppaneille. Pyrimme tekemään kaikkemme, että saisimme tilanteen ratkeamaan. Sisältömme ei tietenkään ole roskasisältöä eikä yhteisönormeja rikkovaa, mutta Facebookin tekoäly ei ymmärrä sitä, se ymmärtää vain ilkivallalla tehtyjen perättömien ilmoitusten lukumäärän, kommentoi Kangasalan Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtaja Heli Keskinen.

Asian korjaamisen aikataulusta ei ole tietoa.

– Facebook on yhtiö, johon ei voi ottaa yhteyttä. Olemme pyrkineet kaikin mahdollisin väylin ilmoittamaan, että päätös on virheellinen ja perustuu ilkivaltaan, mutta emme ole toistaiseksi saaneet minkäänlaista vastausta, Keskinen sanoo.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.