Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalan Sanomien päätoimittaja vaihtuu – Ruusumaa siirtyy Taito Pirkanmaan toiminnanjohtajaksi

Kangasalan Sanomien päätoimittaja-toimitusjohtaja Tuula Ruusumaa siirtyy loppukesästä uusiin tehtäviin. Ruusumaa on työskennellyt päätoimittajana vuodesta 2014, toimitusjohtajan tehtäviä hän on hoitanut vuoden 2015 alusta lähtien.

Uutiset - 15.5.2019 kello 10.07
Kangasalan Sanomien päätoimittaja vaihtuu – Ruusumaa siirtyy Taito Pirkanmaan toiminnanjohtajaksi
Kangasalan pääkirjaston näyttelytilassa Terrassa on parhaillaan Näpsä-käsityökoulun näyttely. Päätoimittaja-toimitusjohtaja Tuula Ruusumaa siirtyy loppukesällä Taito Pirkanmaan toiminnanjohtajaksi. Käsityökoulu on yksi Taito Pirkanmaan toiminnoista.

Ruusumaa on työskennellyt yli 20 vuotta viestinnän parissa, pääasiassa sanomalehdissä. Nuorena ylioppilaana harkinnassa oli toinenkin vaihtoehto kädentaitojen parissa, mutta työ Joutsan paikallislehdessä johdatti hänet lopulta lehtityön pariin.

– Kun nyt näin, että Taito Pirkanmaa hakee toiminnanjohtajaa, vanha unelma heräsi henkiin.

Ruusumaa aloittaa elokuun loppupuolella Taito Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtajana. Vuonna 1912 perustettu järjestö toimii Pirkanmaalla, ja se on osa valtakunnallista Taitojärjestöä. Tampereella ja eri puolilla maakuntaa yhdistyksellä on 11 taitokeskusta ja 13 Näpsä-käsityökoulua.

Ruusumaa on kotoisin Keski-Suomesta. Kangasalasta tuli Ruusumaan perheelle koti jo ennen päätoimittajan pestiä.

Työ paikallisessa, 100-vuotiaassa lehdessä on kuitenkin syventänyt suhdetta Kangasalaan ja kasvattanut juuret syvälle sen maaperään.

– Sanomat on ollut eittämättä tähänastisen työurani merkittävin työpaikka. Tulin taloon journalistina, mutta saan lähteä mukanani vahva talous- ja johtamisosaaminen. Kiitos siitä kuuluu Sanomille, sen henkilökunnalle ja hallitukselle.

Sanomat on itsenäinen paikallislehti, jonka omistaa yli 80 osakkeenomistajaa. He ovat pääosin kangasalalaisia sukuja ja heidän perillisiään. Ruusumaan mukaan yhtiö on median jatkuvasta murroksesta huolimatta edelleen hyvässä kunnossa ja vahvasti digiajassa kiinni.

– Paikallinen sanomalehti on koko yhteisölle arvokas asia. Oma linjani on ollut, että perustamme juttumme faktoihin, emme kuulopuheisiin, ja pyrimme enemmän rakentamaan kuin repimään rikki, Ruusumaa toteaa.

Eteenpäin nuoren mieli, toteaa lehtiyhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsti Tulenheimo.

– Toki olisimme Tuulan vielä pitäneet ja olemme kiitollisia hänen merkittävästä työpanoksestaan lehden kehittämisessä. Lehtiyhtiön saakin nyt juuri alkaneelle toiselle vuosisadallensa johdattaa uusi toimitusjohtaja, jota ryhdymme pikaisesti etsimään, jotta lähtevälle ja tulevalle järjestyisi yhteistä perehdyttämisaikaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

16.5.2019 kello 21.57
Maarit TyrkköIlmoita
Kiitos Tuula Ruusumaa hienosta panoksestasi Kangasalan sanomiin. Hyvää tuulta uudelle suunnalle, purjeet ylhäällä, edelleenkin.
~
Takaisin ylös