Kangasalan Sanomille hyvä tulos koronavuodesta huolimatta – ”Tilanteessa on helppo katsoa luottavaisesti eteenpäin”

0
Kangasalan Sanomien uusi sovellus löytyy älypuhelimesi sovelluskaupasta.

Kangasalan Sanomat Oy:n taloudellinen tulos oli vuonna 2020 yhteensä 54 000 euroa. Yhtiön kannattavuus kasvoi, sillä vuotta aikaisemmin tulos oli nollan tuntumassa.

Yhtiön liikevaihto oli 1,04 miljoonaa euroa, mikä on hieman edellistä vuotta pienempi.

Viikko sitten maanantaina pidetty yhtiökokous päätti, että tuloksesta maksetaan osakkeenomistajille osinkoja 4,5 euroa per osake. Edellisenä vuotena yhtiö ei jakanut osinkoa lainkaan.

Yhtiön toimitusjohtaja-päätoimittaja Heli Keskinen iloitsee siitä, että tulos on poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta hyvä.

– Tämä kertoo siitä, että Kangasalan Sanomilla on vankka jalansija osana kotikaupunkimme yhteisöä. Tilanteessa on helppo katsoa luottavaisesti eteenpäin, Keskinen sanoo.

Yhtiön omavaraisuusaste oli viime vuonna 83,2 prosenttia ja maksuvalmius on säilynyt hyvänä.

Keskinen kertoo, että Kangasalan Sanomien tulevaisuuden näkymien keskiössä on muutos ja kehittyminen.

– Olemme tehneet viime aikoina töitä erityisesti digitaalisen tuotteemme kehittämiseksi. Verkkopalvelumme on monipuolistunut ja muuttunut seitsemänä päivänä ilmestyväksi paikallispalveluksi, Keskinen kuvailee.

Viime vuoden aikana yhtiön verkkosivut uudistettiin ja lisäksi lanseerattiin kiitelty mobiilisovellus.

– Muutokset ovat näkyneet muun muassa siinä, että levikkimme on kääntynyt nousuun. Tilaajamäärämme ovat kasvussa sekä puhtaissa digitilauksissa että poikkeuksellisesti myös printtitilauksissa, Keskinen iloitsee.

Tilaajamäärien lisäksi tehdyt muutokset ovat lisänneet huomattavasti verkkosivujen käyttäjien määrää.

Kangasalan Sanomien verkkosivujen sivulatausmäärät kasvoivat vuodesta 2019 yhteensä 126 prosentilla.

Vuosi 2020 oli Kangasalan Sanomille 102. ilmestymisvuosi. Toimintavuoden aikana julkaistiin 53 numeroa painettua lehteä. Vuosikerran sivumäärä oli 1 552 sivua.

Yhtiön hallituksessa jatkavat Sonja Danielsson, Johanna Huurre, Päivi Nurminen, Mikko Meurman, Harri Oesch ja Torsti Tulenheimo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.