Kangasalan seurakunnan talous on vakaalla pohjalla

0

Seurakunnan viime vuoden tilinpäätös näyttää edellisvuoden tapaan hieman yli 316 000 euron ylijäämää. Talousjohtaja Annu Kuusiston mukaan viime vuosi toteutuikin jälleen varsin kiitettävästi.

 – Talousarvio toteutui kokonaisuudessaan ennakoitua paremmin siitäkin huolimatta, että kiinteistötoimelle myönnettiin 60 000 euron lisämäärärahaa yllättävien ja nopeaa reagointia vaativien korjaushankkeiden toteuttamiseksi, hän sanoo.

 Vuosikate oli reilut 600 000 euroa ja ylittyi arvioidusta. Tähän vaikuttivat ennakoitua suuremmat verotulot sekä hautaustoimen ja seurakuntatyön toimintakulujen alittuminen.

Kirkollisveroa kertyi 5,5, miljoonaa eli lähes 200 000 euroa enemmän kuin talousarviossa arvioitiin.

Seurakunta sai viime vuonna toimintatuottoja 1,2 miljoonaa euroa ja toimintakulut olivat 6,1 miljoonaa euroa. Toimintakate kasvoi vuodesta 2016.

Viime vuoteen kuului useita pieniä investointeja. Kirkon ulkovalaistus uusittiin, alttari­alueella tehtiin muutostöitä ja katto tervattiin.

Investointien nettokulut olivat 260 000 euroa.

Kangasalan kirkko täytti viime vuonna 250 vuotta ja seurakunta 650 vuotta. Juhlavuoteen satsattiin noin 100 000 euroa. Summa oli 40 000 euroa enemmän kuin budjettiin oli varattu.

– Lisäys ei aiheuttanut ylitystä seurakuntatyön pääluokan toimintakatteeseen, Kuusisto kertoo.

Talousjohtajan mukaan seurakunnan talous on epävarmoista suhdanteista huolimatta vakaalla pohjalla.

– Kertyneitä ylijäämiä säästetään lähivuosina toteutettavien uusien tilaratkaisujen rahoittamiseen, mutta ennen kaikkea toiminnan elävänä ja ajankohtaisena pitämiseen.

Kirkkoneuvosto on hyväksynyt tilinpäätöksen ja lähettää sen tilintarkastajien kautta kirkkovaltuustolle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.