Kangasalan sivistystoimi sai valtakunnallisen palkinnon

0
Palkitusta oppaasta saa oma yksilöllisen version värittämällä sen kansikuvan haluamallaan tavalla. Kuva: Kangasalan kunta
Kangasalan sivistystoimi palkittiin KunTeko 2020 -gaalassa, joka pidettiin torstaina Helsingissä. Sivistystoimi palkittiin Innostavat teot -sarjassa Tekojen Torille viedystä kehittämismallista Mä opsilla ylimmällä – Kangasalan kunnan opetussuunnitelmaopas huoltajille.
Kyse on huoltajille ja muille sidosryhmille tarkoitetusta oppaasta, joka avaa esiopetuksen ja perusopetuksen uusia opetussuunnitelmia selkeästi ja käytännönläheisesti sekä juurruttaa sen sisältöjä arkeen.
Ajatus yhteisen oppaan laatimisesta syntyi kevään 2016 aikana. Luokanopettaja Terhi Niinimaa kokosi oppaan yhteistyössä Kangasalan sivistystoimen ja rehtoreiden kanssa.
Opasta on käytetty apuna opetussuunnitelman jalkauttamisessa Kangasalan lisäksi useissa muissa kunnissa. Sen englanninkielinen käännös on esitelty useassa maassa.
KunTeko 2020 on kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen vuonna 2014 käynnistämä valtakunnallinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma. Yhtenä ohjelman tavoitteena on tehdä näkyväksi ja levittää kuntakentällä tehtyä kehittämistyötä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.