Kangasalan tiet kohtuullisessa kunnossa sadekesästä huolimatta

0
Kunta tekee peruskorjaustöitä tällä hetkellä Eerolantien ja Märventien risteyksessä. Tämän vuoden kunnostuslistalla on vielä Viertolantie.

Kunnan ja ely-keskuksen mukaan Kangasalan alueen tiet ovat pysyneet kohtuullisessa kunnossa sateisesta kesästä huolimatta.

Kangasalan kunnan rakennusmestari Juha Rinta-Koivula kuitenkin kertoo, että kulunut sateinen kesä on lisännyt sorateiden kunnostustarvetta.

Teihin on syntynyt kuoppia ja harjaustarve on lisääntynyt päällystetyillä pinnoilla.

Ely-keskuksen aluevastaavan Raija Kreutzerin mukaan reikiintymistä on tänä kesänä ollut vähemmän kuin tavallisesti

– Reikiintyminen on tietysti myös sorastamisesta kiinni, Kreutzer toteaa.

Kangasalan alueen tiestö jakautuu kunnan hoitamiin ja ely-keskuksen vastuulla oleviin teihin. Lisäksi on yksityisten omistuksissa olevia teitä.

Kunnan vastuulla olevista teistä vilkasliikenteisimpiä ovat Holvastintie, Vatialantie, Mäkirinteentie, Vällintie ja Alatie.
Kuluvana vuonna kunta ja Kangasalan Vesi -liikelaitos ovat peruskorjanneet katuja ja vesihuoltoa Eerolantiellä, Toivontiellä ja osalla Aisakellontietä sekä Myllystenpohjantien kevyen liikenteen väylällä.

Anita Santapukki kunnan katujen suunnittelusta kertoo, että Toivontie ja Myllystenpohjantien kevyen liikenteen väylä ovat valmiit.
Aisakellontie on asvaltoitu ja viimeistelyvaiheessa.

Loppuvuonna kunnan tavoitteena on jatkaa korjaustöitä Eerolantiellä ja kunnostaa Viertolantietä Jukolantien suuntaan.

– Parhaillaan tehdään peruskorjaussuunnitelmaa Hakoisten alueella, Santapukki kertoo.

Peruskorjausaikataululuonnoksen mukaan katujen- ja vesihuollon korjauksia tehdään ensi vuonna Viertolantiellä, Toukolantiellä sekä Suitsi- ja Päitsikujalla.

– Teiden kunnostamiseen on varattu 1,5 miljoonaa euroa, josta tievalaistukseen käytetään kolmannes, Rinta-Koivula kertoo.
Loppu budjetista jaetaan talvi- ja kesäkunnossapitoon.

Ely-keskus vastaa kunnan alueella kulkevien vilkasliikenteisten teiden, kuten Lahdentien, Kangasalantien, Ruutanantien, Sahalahdentien ja Kaarina Maununtyttären tien, kunnossapidosta.

Suuria peruskorjaushankkeita ei Kangasalan alueella ole tällä hetkellä kesken.

Kelirikkokorjauksia tehdään Pohjaslahden ja Sahalahden Tursolan välisellä soratieosuudella.

Lahdentien uudelleen päällystäminen alkaa arvioiden mukaan syyskuun viimeisellä viikolla.
Uusi asvaltti vedetään Lentolan eritasoliittymästä Huutijärven rampille asti.

Päällystystöitä tehdään syksyllä myös Ruutanantien kevyen liikenteen väylällä sekä maantie 322:lla Kuhmalahden Pohjan ja Rautajärven välillä.

Kangasalalaisia on ihmetyttänyt kesän aikana Harjunsalontien ja Kangasalantien risteys, jossa etenkin kevyen liikenteen väylälle on harjulta valunut pintavesien mukana soraa ja hiekkaa.

Kreutzerin mukaan tämä johtuu siitä, että risteyk­sestä puuttuu osa päällystettä. Ongelma on kunnan ja ely-keskuksen yhteinen

– Meidän pitää yhdessä pohtia, miten kohta korjataan.

Kreuzerin mielestä ely-keskuksen vastuulla olevat tiet ovat kaiken kaikkiaan melko hyvässä kunnossa myös Sahalahden ja Kuhmalahden suunnalla.

– Esimerkiksi Keljontien, Kivisalmentien ja Haapasaarentien kunnosta on tullut aiempia kesiä vähemmän palautetta, Kreutzer kertoo.

 

Lue tieisännöitsijän mietteitä yksityisteiden hoitamisesta uusimmasta 30.8.2017 ilmestyneestä numerostamme tai osoitteesta https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.