Kangasalan Tredussa opiskellut Hilma menehtyi huumeisiin: ”Kunpa nuoret ymmärtäisivät, että joka ikinen kerta voi olla se viimeinen”

7
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Hilma oli taiteellinen lapsi ja nuori, joka halusi kokeilla kaikkea uutta. Kuva: Hilman perhealbumi

Hilma oli jo lapsena vilkas ja halukas kokeilemaan kaikkea mahdollista. Neljännellä luokalla tyttö sai ADHD-diagnoosin ja lääkityksen, joka auttoi pahimpaan. Lääkkeen avulla Hilma onnistui pitämään jalkansa maassa. Peruskoulun jälkeen Valkeakoskella asuvan perheen…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

7 kommenttia

  1. Nyt kouluihin huumeidenvastainen kampanja pystyyn. Ei mitään hyssyttelyä vaan raaka fakta esiin. Lisäksi voisi olla paikallaan tehdä satunnaiset huumetestit.

  2. Lapsihan toi tyttö on vielä,, onko14. Ees joo ei hyssyttelyt auta, kyllä, on joku vaikeenpi,systeemi saatava toimimaan, ku tää alkaa olla. Jokapäiväistä, melkeen että nuori kuolluhuumeisiin, tai vaikka vähän vanhempikin niin joka ikinen on liikaa..

  3. Meillä lasten isä kuoli myös huumeisiin 1,5v sitten. Oli aloittanut jo 13vuotiaana ja välillä parempia ja välillä huonompia aikoja. Hänellä myös oli ADHD jonka vuoksi ei saanut rauhoja ja jonka vuoksi lopulta kävi näin.
    Toivotaan että tämä tarina auttaa edes jotain nuorta pysymään irti huumeista, itse ainakin kerron ikätasoisesti totuuden lapsille asiasta. Joka toivottavasti estäisi heitä menemästä samaa tietä.

  4. En tiedä paljonko huumeisiin kuolee ihmisiä mutta sen tiedän että lääkärit ja poliisit tappavat laiminlyönteineen paljon ihmisiä Pirkanmaalla.

  5. Ainakin omaan aikaan (2004 päätin peruskoulun) koulujen huumevalistus oli täyttä tuubaa. Joku helluntailainen kertoo vähän omasta sekoilustaan ja luettelee kaikki kuolleet kaverinsa ja sitten puhutaan hirveästi Jeesuksesta ja pelastuksesta. Sitä mussutusta ei ota tosissaan kukaan. Kokemusasiantuntijoiden kokemuksien lisäksi tulisi ylä-asteelaisille kertoa aineiden neurobiologisista vaikutuksista, kuten millä tavalla ne haittaavat aivojemme välittäjäaineiden toimintaa ja konkreettisempia kuvauksia vieroitusoireista (esim. subutex: pitkäaikaiskäyttäjällä viikkokausien tai kuukausien influenssaoireet ja lisänä krampit, oksentelu, ripuli, voimakkaat kivut, hikoilu, ahdistus etc. invalidisoivat oireet) ja mekanismeista, kuinka koukkuun jäädään, koska eihän kukaan usko, että MINÄ jään koukkuun, vain hölmöt jäävät, kunnes itse huomataan, että kävi huonosti.

  6. Jos ihminen käyttää huumeita ja kuolee niin lääkärit ja poliisi eivät ole laiminlyöneet mitään. Silloin ihminen kuoli ihan itse aiheutettuun huumeidenkäyttöön. Käsittämättömiä kommentteja yläpuolella! Ottakaa vastuu omasta elämästänne älkääkä ulkoistuskohteena sitä koulun, poliisin tai terveydenhuollon tehtäväksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.