Kangasalan tuleva hotelli näyttää tältä

2
Luonnoskuva: Arkkitehtitoimisto Talonen, Sakke Talonen. Kuva kaakosta eli Lahdentieltä katsottuna.

Kangasalan kunta ja kiinteistökehitysyhtiö Capital Five Oy allekirjoittivat perjantaina yhteistyösopimuksen, joka tähtää hotellin rakentamiseen uimahallin viereen vuoden 2018 aikana.

Tänään solmitussa sopimuksessa sovittiin tontin luovutusehdoista hotellihankkeen käynnistämiseksi.

Kangasalan keskustassa, Lahdentien tuntumassa, sijaitsevan uimahallin yhteyteen on tarkoitus rakentaa enintään 6 000 kerrosneliömetriä ja 10 kerrosta sisältävä rakennus. Hotellin lisäksi rakennukseen on suunnitteilla liiketiloja ja asuntoja.

Hotelli toimii yhteistyössä sekä uimahallin että Kangasala-talon kanssa. Hotelli kattoterasseineen sijoittuu uimahallin viereen ja rakennusten välille tulee sisäyhteys.

Suunnitteilla on yhteinen vastaanotto, lipunmyynti ja ravintola. Uimahallin omat laajentumissuunnitelmat, toisen monitoimialtaan rakentaminen, tukevat hotellin toimintaa.

Osana hotellihankeeseen liittyvää yhteistyötä kunta kehittää myös keskusta-alueen pysäköintiä. Siltä osin kuin asemakaavan edellyttämät autopaikat eivät sovi hotellin ja uimahallin tonteille, kunta järjestää ne asemakaavassa osoitetulta paikoitusalueelta tai paikoitustalosta.

Tarkoituksena on, että kunta rakentaa tontin läheisyyteen parkkitalon, josta myös lähirakennusten toimijoilla on mahdollisuus hankkia tarvitsemansa lisäpysäköintipaikat.

Näillä toimilla kunta pyrkii keskustan ja sitä kautta liike-elämän elävöittämiseen.

– Hotellin rakentaminen on avainhanke, joka mahdollistaa keskustan entistä määrätietoisemman kehittämisen ja lisää elinkeinoelämän sijoituspaikkojen vetovoimaa, toteaa kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen tyytyväisenä.

Hotellihanketta varten valmisteltu asemakaavan muutos asetettiin nähtäville marraskuun alussa. Asemakaavan tultua voimaan tontti luovutetaan 50 vuoden vuokrasopimuksella kiinteistöyhtiölle, joka toteuttaa hankkeen.

– Jos asemakaava saadaan voimaan kesällä 2017, kuten tavoitteena on, niin hotelli voisi valmistua vielä vuonna 2018, sanoo Capital Five Oy:n toimitusjohtaja Juha Ryhänen.

 

 

2 kommenttia

  1. Hienoa, että kaupungin virkamiehet ja muut edustajat ovat määrätietoisesti ajaneet tätä kaavoitushanketta. On hieno että kaupunginjohtajakin erityisesti haluaa keskustan kehittyvän, jota pian avattava hotelli tukee erinomaisesti. Toivottavasti huoneita pääsee pian varaamaan kesä on kohta.

  2. Olen kanssasi täysin samaa mieltä Kati Markkanen. Upea ja ehdottomasti kaupungin tarpeellisin kaavamuutoshanke on tämä hotellimme. Kiitos kaupunginjohtaja ja Kiitos yksimielinen hallitus ja valtuusto. Toivottavasti pian pääsemme vaikka viikonloppulomalle hienoon hotelliin. On ilmaiset parkkipaikatkin hienossa parkkitalossa. Ja sitten illalliselle upealle ja rauhalliselle uuden ravintolan kesäterassille. Vain muutama auto silloin tällöin ajaa ohitse. On kiva nähdä kuka yrittäjä hotelliin tulee ensimmäisenä kaatamaan kupposensa nurin. Ja jos ei yrittäjää löydy, Kaupunkihan voisi ryhtyä hotellinpitäjäksi. Eikä haittaisi vaikka hotelli ei kannattaisi. Meillä eläkeläisillä toki riittää rahaa pikku tukeen jos on tarvetta. Onnittelut vielä kerran Oskarin upeasta ideasta ja valtuutettujen tuest

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.