Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalan tuleva hotelli näyttää tältä

Kangasalan kunta ja kiinteistökehitysyhtiö Capital Five Oy allekirjoittivat perjantaina yhteistyösopimuksen, joka tähtää hotellin rakentamiseen uimahallin viereen vuoden 2018 aikana.

Uutiset - 2.12.2016 kello 13.13
Kangasalan Sanomat
Kangasalan tuleva hotelli näyttää tältä
Luonnoskuva: Arkkitehtitoimisto Talonen, Sakke Talonen. Kuva kaakosta eli Lahdentieltä katsottuna.

Tänään solmitussa sopimuksessa sovittiin tontin luovutusehdoista hotellihankkeen käynnistämiseksi.

Kangasalan keskustassa, Lahdentien tuntumassa, sijaitsevan uimahallin yhteyteen on tarkoitus rakentaa enintään 6 000 kerrosneliömetriä ja 10 kerrosta sisältävä rakennus. Hotellin lisäksi rakennukseen on suunnitteilla liiketiloja ja asuntoja.

Hotelli toimii yhteistyössä sekä uimahallin että Kangasala-talon kanssa. Hotelli kattoterasseineen sijoittuu uimahallin viereen ja rakennusten välille tulee sisäyhteys.

Suunnitteilla on yhteinen vastaanotto, lipunmyynti ja ravintola. Uimahallin omat laajentumissuunnitelmat, toisen monitoimialtaan rakentaminen, tukevat hotellin toimintaa.

Osana hotellihankeeseen liittyvää yhteistyötä kunta kehittää myös keskusta-alueen pysäköintiä. Siltä osin kuin asemakaavan edellyttämät autopaikat eivät sovi hotellin ja uimahallin tonteille, kunta järjestää ne asemakaavassa osoitetulta paikoitusalueelta tai paikoitustalosta.

Tarkoituksena on, että kunta rakentaa tontin läheisyyteen parkkitalon, josta myös lähirakennusten toimijoilla on mahdollisuus hankkia tarvitsemansa lisäpysäköintipaikat.

Näillä toimilla kunta pyrkii keskustan ja sitä kautta liike-elämän elävöittämiseen.

– Hotellin rakentaminen on avainhanke, joka mahdollistaa keskustan entistä määrätietoisemman kehittämisen ja lisää elinkeinoelämän sijoituspaikkojen vetovoimaa, toteaa kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen tyytyväisenä.

Hotellihanketta varten valmisteltu asemakaavan muutos asetettiin nähtäville marraskuun alussa. Asemakaavan tultua voimaan tontti luovutetaan 50 vuoden vuokrasopimuksella kiinteistöyhtiölle, joka toteuttaa hankkeen.

– Jos asemakaava saadaan voimaan kesällä 2017, kuten tavoitteena on, niin hotelli voisi valmistua vielä vuonna 2018, sanoo Capital Five Oy:n toimitusjohtaja Juha Ryhänen.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös