Kangasalan uusi hakkuri onkin tuttu kasvo viime kaudelta

0
Jody Larssin pelaa tällä kaudella Kangasala LP:n riveissä. Kuva: Volleybox

Huippujoukkueen koonneen LP Kangasalan piti jättää hakkurin hankinta loppukesäksi, mutta suunnitelmaa muutettiin ymmärrettävästä syystä.

Kun tarjolle tuli monin tavoin mieluinen vaihtoehto, siihen tartuttiin kiinni huolellisen tutkinnan ja harkinnan jälkeen.

Niinpä Kangasala pestasi tulevan kauden pääiskijäksi Wichitassa kasvaneen Jody Larsonin.

Amerikkalaishakkurilla on ikää 24 vuotta ja mittaa 185 senttiä.

Larson on liigayleisölle tuttu kasvo viime kaudelta. Hän vahvisti silloin Nurmon JymyVolleyn joukkuetta.

 – Kävin kaikki tilastot läpi, tenttasin paria Larsonia seurannutta ihmistä ja kävin hänen kanssaan varmaan pidemmän puhelun kuin kenenkään muun ulkomaalaispelaajan kanssa. Se kesti melkein puolitoista tuntia, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kuvaili.

Keränen vakuuttui positiivisista signaaleista ja halusi kiinnittää Larsonin jo tässä vaiheessa. Samalla vältyttiin loppukesän päänsäryltä.

Monitaitoinen pelaaja

Nykyisillä koronatiedoilla Larson saapuu Kangasalle elo-syyskuun taitteessa.

– Larson on erittäin taitava ja monipuolinen hyökkääjä. Hän pystyy hyökkäämään hyvillä tehoilla kahden torjuntaa vastaan sekä verkolta että kolmen metrin takaa, Keränen kehui.

Amerikkalainen todisti lahjakkuutensa viime kaudella Jymyn valmennusjohdon tekemän pelipaikkamuutoksen jälkeen. Hakkuri siirrettiin vastaanottajaksi, kun nurmolaisten nostopeli tökki toistuvasti.

Larson selviytyi vaativasta muutoksesta erinomaisesti ja nousi lopulta Jymyn parhaaksi vastaanottajaksi, vaikka hihakokemusta tuli edellisen kerran yliopistovuosina.

Sen jälkeen Oklahomassa ja Wichitassa opiskellut pelaaja siirtyi kahdeksi kaudeksi Ranskan kakkosliigaan. Hän oli SRD Saint-Dié-des-Vosgesin joukkueessa puhtaana hakkurina.

 – Larson on monikäyttöinen pelaaja. Tämä tarjoaa meille uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia, Keränen iloitsi.

Ellei ihmeitä satu, Larson on tulevalla kaudella Kangasalan ainoa ulkomaalaisvahvistus.

Vahvan kokoonpanon rakentanut seura on julkaissut nyt yksitoista sopimuspelaajaa. Näin listalta puuttuu enää yksi nimi – ja sekin taitaa olla jo tiedossa.

Hänninen Kuopioon

Kangasalan kahden edelliskauden hakkuri Jooa Hänninen jatkaa liigauraansa Puijo Wolleyn riveissä.

Vähäiselle vastuulle jäänyt Hänninen hakee Kuopiosta uutta nostetta uralleen.

– Hieman jännittää mitenkä tuo Savon murre istuutuu tälläsen Pohjosen likan korvaan mutta eiköhän siitä ehjin nahoin selvitä! Hänninen heitti Puijo Wolleyn nettisivuilla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.