Koti Pääkirjoitus Kangasalan väestönkasvu hyytynyt

  Kangasalan väestönkasvu hyytynyt

  0

  Kangasalasta on puhuttu vuosikausia kasvukuntana. Nyt suunta on selkeästi kääntynyt ja kasvu on hidastunut.
  30 000 asukkaan raja rikkoutui vuonna 2012. Vuodesta 2011 vuoteen 2012 asukasmäärä kasvoi 235 henkilöllä. Seuraavana vuonna kasvu oli 219.
  Tänä vuonna asukasmäärän kasvu oli kesäkuun loppuun mennessä ainoastaan 54 henkilöä. Kangasalan kasvu on hyytynyt, mikä ei varmastikaan ole yksin Kangasalan omaa syytä.

  Yksi syy kunnan väestökasvun hyytymiseen on yleinen talousahdinko. Kunnan omaisuus käy huonosti, tähän lukeutuvat myös omakotitontit.
  Taloudellisesti parempana aikana tonttiarpajaisiin osallistui paljon enemmän omakotitalorakentajia kuin tontteja oli edes tarjolla. Nyt kunnan tontit paikoin jopa seisovat, eivätkä käy millään kaupaksi.
  On vaikea kuvitella, että Kangasalan vetovoima sinällään olisi mihinkään kadonnut. Aika on vain todella huono ja monessa perheessä on työttömyyttä tai ainakin työttömyyden uhka jatkuvasti läsnä.
  Se ei innosta isoihin talohankkeisiin, jollaisia omakotitaloprojektit väistämättä ovat, vaikka kyse ei olisi edes kovin hulppeasta lukaalista.

  Yksi asia Kangasalan asuntomarkkinoissa kuitenkin pistää silmään ikävällä tavalla. Kerrostalot markkinoidaan lähes poikkeuksetta ikäihmisille.
  Eikö todellakaan löydy lapsiperheitä, jotka haluaisivat asua Kangasalan keskustaajamassa kerrostalossa? He olisivat kaivattuna kuluttajia paikallisten palveluiden äärelle.
  Hyvä olisi, että nuoret ja vanhat asuisivat vieri vieressä. Siitä olisi varmasti iloa kummallekin osapuolelle.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän