Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalan vetovoima on vahva

Pääkirjoitus - 17.7.2015 kello 8.11
Pekka Kaarna

Asemantien, Hakoistentien ja Ruutanantien välisen kolmion rakentaminen alkaa.
Ensimmäisessä vaiheessa alueelle nousevaan kahteen rivitalokohteeseen tehdään yhteensä 60 asuntoa. Jatkossa asuntojen määrä tuplaantuu, kun yhtiöiden väliin jäävä tonttimaa otetaan käyttöön.

Rivitaloja on suunnitteilla myös Ruutanan koulun kulmille ja Raatalan alueelle Vatialaan.
Harjunsaloon Suoramalle rakennetaan paraikaa kahta asuinkerrostaloa, ja Isolukontiellä ollaan aloittamassa kahta.
Vatialan Tallimäki kartuttaa asuntomarkkinoita yhteensä yli sadalla uudiskohteella, ja kuntakeskustaan rakentuvan kerrostalon naapuriin on varattu tila toiselle.
Ilmonin mäki odottaa toteuttajaansa ja Ruutanantien eteläinen sivu täydentymistään. Samoin nauhataajaman tienoo Rekiälässä, Pikonkaalla ja Liutussa.

Kangasalle on vuoden parin aikana valmistumassa jopa puolen tuhatta uudisasuntoa, joten puheet rakentamisen alavireestä ovat ainakin paikallisesti vailla pohjaa.
Jos kangasalalaisten luottamus oman kuntansa tulevaisuuteen ei aivan tapissa olekaan, rakentajilla riittää uskoa Kesäpäivän pitäjän vetovoimaan.
Ja mikä ettei? Leikkauksista huolimatta Kangasalan tarjontaan pystyy vastaamaan vain harva samankokoinen kunta. Kaunis luonto, keskeinen sijainti, toimivat palvelut ja hyvät kulkuyhteydet ovat aina listan kärjessä, kun ihmiset pohtivat asuinpaikan vaihdosta.

Yksi uusi piirre rakentamisessa on. Omakotitalo ei ole enää ainoa autuaaksi tekevä asumismuoto, kuten meillä on jumiuduttu ajattelemaan.
Ihmiset arvostavat yhä enemmän asumisen vaivattomutta, palvelujen läheisyyttä ja naapurin likeisyyttä. Yhteisöllisyys on meilläkin ajamassa eristäytyneisyyden ohi.
Mukavuudenhalun lisääntyessä kerrostalojen suosio on kasvussa, pientalojen ei niinkään. Myös Kangasalla omakotitonttien myynti on nikotellut jo useamman vuoden. Sijainniltaan keskeiset ja luontoarvoiltaan upeat tontit kelpaavat, muut uhkaavat jäädä käsiin. Sitä varmemmin, mitä kauempana kuntaytimestä ovat.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös