Kangasalan Vuoden rakennushanke löytyi Suoramalta

0
Valinnan tehneen työryhmän mukaan uudet talot sovittautuvat hyvin entiseen, 50 vuotta vanhaan rakentamiseen.

Kangasalan Vuoden rakennushankkeen titteli menee tänä vuonna Suoramalle Ristitien kerrostaloille. Valinnan teki kunnan viranomaislautakunnan työryhmä.

Työryhmän mukaan As Oy Kangasalan Kurrenvara eheyttää ansiokkaasti Suoraman yhdyskuntarakennetta. Talot parantavat ja jäsentelevät vanhaa vuokratalokorttelia ja sen piha-alueita. Kortteli on saanut uuden, ilmeikkään modernin lisän, ja samalla kokonaisuuteen kuuluvien vanhempien rakennusten arvostus on kasvanut.

Uudisrakennukset ryhdistävät Isolukontien ilmettä ja korostavat sen keskeistä roolia Suoraman kaupallisten palveluiden painopisteessä.

Asunnot ovat pienehköjä ja yhteneviä, mutta haluttuja. Alakerroksessa on liiketiloja, joiden ulkoinen ilme, sisäänkäyntijärjestelyt ja paikoitus on kauniisti jäsennelty.

Työryhmä huomauttaa, että rakennushanke sijaitsee lähellä kauppoja, koulua, päiväkoteja sekä joukkoliikenteen pysäkkejä. Se on osa Suoraman yleiskaavoituksessa hahmotettua keskeistä kävelyraittia Suoraman koulun, urheilukentän ja Isolukontien välillä.

Vuoden rakennushankkeen valinnassa keskeistä oli korttelikokonaisuuden ajallisen kerrostuman ja piharatkaisun onnnistuminen. Rakennukset sopivat olemassa olevaan, 50 vuotta vanhaan rakentamiseen. Samalla ne kuitenkin ovat  moderneja ja väritykseltään trendikkäitä. Korttelin keskelle on muodostunut viihtyisä pihatila, ja pihapaikoitus liittyy kokonaisuuteen onnistuneesti.

Ristitien kerrostalojen rakennuttaja on Kiinteistö Oy Pohjola Perusyhtiö Häme. Suunnittelijoina toimivat Arkkitehtitoimisto Nevan arkkitehdit Petteri Neva ja Ruut Ronni. Vastaavana työnjohtajana oli rakennusinsinööri Sampo Aarnio.

Lisäksi viranomaislautakunnan työryhmä päätti antaa kunniamaininnan Paula ja Hannu Arosen omakotitalolle Eerolantiellä Vatialassa. Uudelle, jaetulle tontille sijoitettu rakennus on mittakaavaltaan sovitettu taitavasti vanhalle rintamamiestaloalueelle. Nykyinen vanha talousrakennus säilyy tontilla.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.