Koti Kolumni Kangasalasta on moneksi

  Kangasalasta on moneksi

  0

  Taannoinen viikonloppu jäi mieleeni hyvän musiikin, talviturkin karistamisen, erikoisen boolintapaisen, loistavan seuran, epävarman auringonpaisteen, Brexitin, univajeen ja mielenkiintoisten keskustelujen juhannuksena.  
  Vietin siis mittumaarini perinteisesti Kesossa mökkeillen.
  Juhannus kului kuin siivillä sukulaisten ja ystävien kera grillaten, pelaillen sekä pakinoiden. Erikoisesta boolintapaisesta aiheutuneita jälkitiloja kelpasti parannella Vesijärveen pulahtamalla ja luonnon helmassa rentoutuen. Voin jälleen kerran todeta, että Kangasalan Keso on mitä mainioin juhannusmiljöö.

  Yksi juhannuksen pääpuheenaiheista oli luonnollisesti Brittien ero EU:sta, mutta tokihan yöttömään yöhön mahtui myös monia muita keskusteluteemoja.
  Keskikesän juhlahumussa juttelin tamperelaisen ystäväni kanssa siitä, millainen kuva hänellä on Kangasalasta.
  Alueen vehreä luonto sai ystävältäni vuolaita kehuja ja Kangasala kuulemma näyttäytyy hänelle elävänä ja kehityskykyisenä kuntana. Kaverini totesi, että kangasalalaiset vaikuttavat olevan ylpeitä kotiseudustaan. Tapetille nousi myös kireähkö asennoituminen ulkopuolelta tuleviin, jollaista voi ystäväni mielestä havaita monien muiden pienempien paikkakuntien ohella myös täällä.
  Pikku sikunoissani kun satuin neuvonpitomme aikana olemaan, jouduin hieman tarkentamaan seuraavaa lainausta kuomalta jälkikäteen. ”Suomi on yksi vapaimpia maita maail­massa, mutta asumme täällä kotipaikoissamme kuin muurien sisässä”, totesi hän. Ihan hyvin summattu, mielestäni.

  Kaivannon toimiessa hätämajoitusyksikkönä turvapaikanhakijoihin kohdistui väkivallantekoja ja viharetoriikka kukoisti. Vastaanottokeskuksen suljettua ovensa osa kangasalalaisista kirmasi revittelemään asialla sosiaaliseen mediaan.
  Pari viikkoa sitten toinen ystäväni kävi vierailemassa luonamme Kesossa. Yön pikkutunneilla tilasimme hänelle taksin, jotta toverini ennättäisi varhain aamulla lähtevään junaan. Taksikuski, joka sattui omaamaan etnisiä piirteitä, oli kertonut tuttavalleni kuljettaneensa edellisen asiakkaan niinikään Kangasalle. Juttutuulella ollut asiakas oli taksikuskin mukaan valistanut kuljettajaansa todeten, että näillä seuduin kannattaa olla varovainen, koska kaikilla on täällä ase.
  Jos moinen keskustelu on todellisuudessa käyty, mene ja tiedä, mikä onkaan ollut kyyditettävän vaikutin lennokkaaseen lohkaisuun.

  Kun istun mökin terassilla tunnelmoiden taannoista valon juhlaa ja katselen auringonlaskun sävyjä Vesijärven yllä, en voi kuin todeta, että tästä näkövinkkelistä Kangasala on puhdasta estetiikkaa. Tätä ei kannattaisi saastuttaa holtittomilla vihanpurkauksilla, pelonlietsonnalla tai umpimielisyydellä.
  Nauttikaamme kesästä Brexitistä huolimatta ja kohdelkaamme toisiamme hyvin.
  Olen puhunut.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän