Kangasala-talo jatkaa monipuolisesti

0
– Yli 70 tapahtumaa ja yli 40 000 kävijää, Timo Kotilainen summaa kuluneen kauden lukuja. Tilikausi näyttää päättyvän ennakoituun nollatulokseen.

– Työntäyteinen, hienosti onnistunut ensimmäinen vuosi, luonnehtii toimitusjohtaja Timo Kotilainen helmikuussa avatun Kangasala-talon alkutaivalta.
– Henkilökuntamme on pieni, mutta tehokas ja kehityshaluinen. Työ on ollut ja on edelleen parhaiden toimintamallien hakemista, hän jatkaa.
Ensimmäisen toimintakauden avainsana on ollut monipuolisuus; tarjontaa kaikille.

Kauteen on mahtunut useita onnistuneita ohjelmavalintoja. Muun muassa Iiro Rantala täytti salin, Kuusiston veljesten konsertti myytiin heti loppuun, Stad up -keikat ovat vetäneet ja Tapani Kansan konsertista sekä Tatun ja Patun esityksestä piti ottaa uusinnat.
 Toimitusjohtaja on erityisen ilahtunut siitä, että yleisö on ottanut hienosti vastaan klassisen musiikin huppunimet eli konserteille on ollut tilausta.
– Huippuluokan taiteilijoiden saaminen ei olisi mahdollista, ellei meillä olisi hyvä, toimiva sali ja huippuluokan flyygeli.

Artisteilta on tullut kiitosta paitsi salin toimivuudesta myös toiminnan sujuvuudesta.
– Taiteilijavieraamme ovat myös asiakkaitamme ja tärkeä markkinointikanava. Kun he lähtevät Kangasalta hyvällä fiiliksellä, sana kiirii heidän kauttansa maailmalle.
Vuoteen mahtuu myös hetkiä, jolloin salin täyttöaste on ollut huono.
– En halua kuitenkaan tehdä yhden kauden perusteella johtopäätöksiä siitä, mitä ei kannata tarjota. Riskejä pitää ottaa.
Toimitusjohtaja toivoo riskinottoa myös yleisöltä. Tv:stä tutun artistin sijasta voi joskus yllättää itsensä lähtemällä katsomaan tai kuuntelemaan tuntemattomampia nimiä.
Tarjontaa on toki muuallakin kuin Kangasalla, ja toimijoiden määrä on naapurikaupungissa Tampereella tänä vuonna lisääntynyt.
Muut päällekkäiset esitykset eivät kuitenkaan ole Kangasala-talon suurin kilpailija, vaan Kotilaisen mukaan se on kotisohva.

Kotiin jäämisen vaihtoehtona Kangasala-talon kevään ohjelmarunko on jälleen rakennettu monipuolisuuden perustalle.
Luvassa on kaksi klassista sarjaa eli yksi korkeatasoinen klassinen konsertti per kuukausi. Viihdemaailmasta toimitusjohtaja nostaa esiin Italialaisen illan, jossa pääsolistina esiintyy Umberto Marcato.
 – Volare-konsertti kiertää keväällä isoissa saleissa. Tällä alueella he valitsivat esiintymispaikakseen Kangasala-talon, hän kehaisee.
Lapsille on suunniteltu konsertteja klassisella painotuksella, ja teatteriesityksiään Kangasalle tuovat muun muassa Minttu Mustakallio, Ville Virtanen ja Martti Suosalo.

Paikallisista taitajista on jo nyt tilan varannut vappukonsertilleen Kangasalan Soittokunta. Draamallinen kuorokonsertti Evakkomorsian puolestaan sopii hyvin ensi vuoteen, jolloin Kangasalan Karjalaseura muistelee omaa 75-vuotista taivaltaan.
Sen sijaan nuorisolle ei ole vielä buukattu mitään.
– Siinä on haastetta meille ja muille vastaaville toimijoille. Tapahtumat, hyvin järjestetytkään, eivät vedä. Nuoriso on harrastuneisuudeltaan niin eriytynyttä, että yhtä kokoavaa aihetta on vaikea keksiä, Kotilainen pohtii.
Yksi hyvä vaihtoehto on, että ajatus lähtee nuorilta itseltään. Toimitusjohtaja välittääkin terveiset, että Kangasala-talo ottaa mielellään nuorten ideoita vastaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.