Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Kangasala-talo tarjoilee elämän suolaa

Kangasala-talon avajaisia vietettiin perjantaina, jolloin kutsuvieraat pääsivät tutustumaan taloon. Illalla järjestettyyn avajaisjuhlaan oli kutsuttu noin kolmesataa elinkeinoelämän, politiikan ja kulttuurielämän edustajaa. Avajaisohjelmistoon kuului musiikki- ja tanssiesityksiä sekä puheita. Tilaisuus alkoi Kangasala-talon toimitusjohtajan musiikillisella tervehdyksellä, jossa Timo Kotilainen soitti kontrabassoa. Kulttuuri- ja asuntoministeri Piia Viitanen toi tilaisuuteen valtiovallan tervehdyksen. Hän kehui puheessaan Kangasalan investointia ainutlaatuiseksi ja muistutti kulttuuriin panostamisen tärkeydestä vaikeinakin aikoina. – Kulttuuri on kansallisen identiteetin perusta ja elämän suola. Se on vahva itseisarvo, jonka avulla yhteisöllisyys vahvistuu, Viitanen lausui.

Uutiset - 3.2.2015 kello 8.19
Tiina Kuvaja
Kangasala-talo tarjoilee elämän suolaa

Juontajat yllättivät

Kangasalan lukion musiikkilinjan toisen vuoden opiskelijat Vilma Tarri ja Jaakko Mansikka-aho  juonsivat tilaisuuden varmoin ottein, vaikka tehtävä oli kummallekin ensimmäinen laatuaan.
– Alkuun jännitti, mutta kun ilta pääsi vauhtiin, niin ymmärsin, kuinka hieno juttu tämä onkaan, Mansikka-aho tuumi jälkeenpäin.
– Kylmät väreet kulkevat edelleen pitkin selkärankaa, Tarri lisäsi.
Illan loppupuolella kaksikko yllätti yleisön myös odottamattomalla musiikkinumerolla. Duetto lauloi herkän kappaleen Say Something Mansikka-ahon säestäessä akustisella kitaralla.
– Esiintyminen konserttisalissa oli mahtavaa, teknologia on loppuun hiottu ja kaikki viimeisen päälle, Mansikka-aho kehuu.
– Täytyy myös kehua konserttisaliin hankittua flyygeliä, joka soi tilassa uskomattoman hienosti, Tarri lisää.

Coctail-kattaus

Ohjelmisto päättyi oopperalaulaja Jaakko Ryhäsen ja pianisti Seppo Hovin yhteiseen musiikkiesitykseen, jonka jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan talon muihin tiloihin sekä näyttelyihin. Tarjolla oli myös coctail-paloja, jotka oli katettu eri puolille taloa.
– Lähtökohtana on tarjota vieraille erilaisia pieniä maistiaispaloja, joihin on käytetty tiloilta suoraan hankittuja ja laadukkaita raaka-aineita, tarjoilusta vastaava kokki Heikki Ahopelto kertoo.
Hänen oma suosikkinsa tarjoiltavista maistiaispaloista on kevyesti kypsennetyt hevosenfileet. Niiden lisäksi maisteltavana oli monipuolisesti kaloja kuten haukea, ahventa, särkeä, tuoresavustettua madetta ja kirjolohta.
Myös juustoja oli laaja kattaus ja lisukkeena salaattia.

Monipuolisuus miellytti

Illan päätteeksi pöytäseurueissa keskusteltiin ohjelmistosta, tarjoilusta ja tiloista elävän musiikin säestäessä taustalla.
– Erittäin hyvät ja laadukkaat tarjoilut sekä monipuolinen ohjelma, kehui kangasalalainen Anneli Saariaho.
– Ilta antoi hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea täällä voi tulevaisuudessa olla ohjelmistossa, helsinkiläinen Minna Ristolainen jatkoi.
Seurue pohti myös tilojen akustiikkaa ja ulkonäköä. Kangasalalainen Jari Hagqvist kertoi tekevänsä työtä äänieditoinnin parissa ja huomanneensa myös häiritsevän heijastuksen.
– Joku häiritsevä pörinä kuului katosta. Ääni ehkä heijastui jostain lampusta tai vastaavasta, mutta muuten hyvä. Ei jäänyt paljoa jälkeen Helsingin Musiikkitalon pienestä salista.
Helsinkiläinen Harri Hoivala kehui talon pelkistettyä tyyliä ja arkkitehtuuria.
– Turhat koukerot on karsittu, selkeä ja hyvin suunniteltu. Etenkin näkymä portaista kirkolle on upea, kuin alttaritaulu. Onnittelut!

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös