Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasala-talon vesivahingon aiheuttamat vauriot selvitetään lähipäivinä

Kangasala-talossa tapahtui mittava vesivahinko tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Uutiset - 7.1.2016 kello 13.11
Kangasalan Sanomat
Kangasala-talon vesivahingon aiheuttamat vauriot selvitetään lähipäivinä
Vesivahinko tapahtui tästä putkesta. Kuvasta käy ilmi, että putki on ensin jäätynyt ja sitten haljennut.

Ulkoseinän rakenteissa ollut vesiputki jäätyi ja halkesi. Vesi levisi noin 200 neliön alueelle aulaan ja museon tiloihin. Lisäksi vettä valui lattian läpi rakenteilla olevaan autohalliin.

– Hartelan työmiehet tulivat loppiaisena töihin autohalliin ja havaitsivat vahingon. Kuivaustyöhön päästiin onneksi ripeästi, kertoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kangasala-talo Oy on vuokralla Torikeskus Oy:n omistamassa kiinteistössä. Parhaillaan on menossa muutos, jossa Torikeskuksen toiminta lakkautetaan ja talo siirtyy suoraan kunnan omistukseen.

Torikeskus hoitaa kuitenkin vielä vesivahingon selvittelyä kiinteistön omistajana yhdessä rakennuttajayhtiön Hartelan kanssa. Torikeskus Oy:n toimitusjohtajana toimiva Jouni Kiviniemi sanoo, että vahingon laajuus selviää lähipäivinä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Setvimme asiaa rakennuttajan kanssa. Vielä on mahdotonta sanoa, mitä vahinkoja talon rakenteille on vahingosta aiheutunut, Kiviniemi sanoo.

Kangasala-talossa on parhaillaan kuivaus käynnissä. Kosteus näkyy betonisessa lattiassa läikkinä. Irtonaista vettä lattioilla ei enää ole. Taideteoksille ei aiheutunut ainakaan silmämääräisesti arvioiden vahinkoa.

– Taideteokset on Kangasala-talon vastuulla ja vakuuttamia, Kotilainen sanoo.

Vesivahingon aiheuttamista vahingoista vastaa Hartela, mikäli vahinko osoittautuu rakennusvirheestä johtuvaksi, tai Torikeskuksen oma, kiinteistölle ottama vakuutus.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on suljettu tämän viikon. Kimmo Pyykön Jokin meissä -näyttelyn oli tarkoitus olla avoinna ensi sunnuntaihin. Museo on suljettuna näyttelyvaihdon vuoksi 29. tammikuuta saakka.

Raili Tangin näyttely Ilolla ja intohimolla oli tarkoitus avata 30. tammikuuta. Taidemuseo tiedottaa ensi viikolla, aiheuttaako putkirikko ja sen jälkiselvittely muutoksia näyttelyn aikatauluun.

Kangasala-salin tapahtumat ja elokuvanäytökset jatkuvat normaalisti.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös