Myös Kangasalla abeille annettiin kahden viikon karanteenisuositus – ”He näyttävät ymmärtävän tilanteen ja ovat ottaneet asian hyvin”

0

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli abiturienteille omaehtoista kahden viikon karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia. Suositus annettiin tiistaina.

– Tämä suositus on nyt tarkoitettu vain abiturienttien omaksi parhaaksi, jotta jokainen pääsee varmasti kirjoittamaan suunnittelemansa aineet eikä tarvitsisi kirjoituspäivän alla jännittää koronatestin tulosta. Aiemmin olemme jo suositelleet, että myös penkkariajelut järjestetään vasta kirjoitusten jälkeen, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand.

Kangasalan lukion rehtori Silja Silvennoinen kertoo, että suositus karanteenista annettiin myös Kangasalan lukiossa heti tiistaina.

– Nuorilta on tullut vain jokunen kysymys. He näyttävät ymmärtävän tilanteen ja ovat ottaneet asian hyvin, Silvennoinen kertoo.

Hänen mielestään suositus karanteenista on pääosin hyvä.

– Toki sen toteutumista ei ole mahdollista seurata, eikä se koske kaikkia yo-kokeeseen osallistuvia. Kokeet yleensä hajautetaan ja niihin osallistuu jo 2. vuosikurssin opiskelijoita, Silvennoinen huomauttaa.

Hän kertoo, että poikkeusvuoden kirjoituksiin valmistaudutaan rajoituksia pohtimalla.

– Kokeet hajautetaan tänä vuonna useampaan koesaliin. Oireisena ei saa tulla yo-kokeeseen, ja niissä kiinnitetään lisäksi huomiota turvaväleihin, hygieniaan ja maskien käyttöön, Silvennoinen listaa.

Hän kuitenkin sanoo, että kokeen hajauttaminen pieniin ryhmiin on salin sähköisen järjestelmän rakentamisen vuoksi mahdotonta.

– Useampi sali otetaan kuitenkin käyttöön.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.