Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalla ei toistaiseksi laskuväärennöksiä

Sisä-Suomen poliisi kehottaa paperilaskuja lähettäviä yrityksiä toimittamaan laskut jatkossa postin palvelupisteisiin. Poliisi on saanut tutkittavaksi uusia rikosilmoituksia väärennetyistä laskuista. Tekotapa on ollut rikoskomisario Pasi Niemisen mukaan kaikissa tapauksissa samankaltainen.

Uutiset - 31.10.2016 kello 15.53
Ville Koivisto
Kangasalla ei toistaiseksi laskuväärennöksiä
Poliisin mukaan tilitetyt rahat on nostettu usein jo saman päivän aikana.

– Lasku on ensin viety Postin kirjelaatikosta ja lähetetty sitten samaan osoitteeseen uudella tilinumerolla. Asiakas on tämän jälkeen tietämättään maksanut rahat väärälle tilille, Nieminen kertoo.

Poliisin mukaan tilitetyt rahat on nostettu usein jo saman päivän aikana. Kun poliisi on saanut rikoksen tekijän tilinumeron perusteella kiinni, rahat ovat jo menneet.

Laskuväärennöksiä on tullut tähän mennessä ilmi noin 20 kappaletta Pirkanmaalla. Niemisen mukaan tekijät ovat onnistuneet hankkimaan laskuväärennöksillä itselleen useita satoja tuhansia euroja.

– Kangasalla väärennöksiä ei ole vielä tullut ilmi, mutta on vain ajan kysymys, koska laskuhuijauksia yritetään sielläkin suunnalla, Nieminen toteaa.

Posti on ryhtynyt toimiin, jotta kirjelaatikoiden turvallisuutta saadaan parannettua edelleen.

– Valitettavasti muutama tapaus on jälleen sattunut. Postin kirjelaatikot ovat tähänkin asti olleet mekaanisesti hyvin murtovarmoja. Nyt murtolujuutta on kasvatettu entisestään, jotta saamme murrot loppumaan, Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Horn kertoo.

Hornin mukaan postin kirjelaatikoihin on tehty sekä murtoja että murron yrityksiä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös