Koti Uutiset Kangasalla kasvaneet ruusut koristavat presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa

  Kangasalla kasvaneet ruusut koristavat presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa

  0
  Matti Marttila valmistelee ruusuja lähtövalmiiksi presidentinlinnaan.

  Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle saapuvat vieraat saavat tänä vuonna ihastella kangasalalaista kukkaloistoa. Kangasalalainen Ali-Marttilan kukkapuutarha on toimittanut Presidentinlinnaan suuren määrän valkoisia ruusuja.

  Ali-Marttilassa on viljelty ruusuja 70-luvun lopulta lähtien. Puutarhalla siirryttiin kokonaan ruusunviljelyyn 90-luvulla, ja tällä hetkellä ruusuja kerätään noin hehtaarin alueelta. Ali-Marttila on Suomen suurin leikkoruusujen viljelijä.

  Puutarhan omistavat veljekset Heikki ja Jaakko Marttila sekä serkukset Olli ja Matti Marttila.

  Itsenäisyyspäivän juhlalla on tänä vuonna erityinen merkitys, kun itsenäinen Suomi viettää 100-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi presidentinlinna koristellaan ainoastaan kotimaisin, sini-valkoisin kukkasin. 

  Kukat ovat peräisin kuudelta kukkapuutarhalta eri puolilta Suomea. Kauppapuutarhaliiton kukkaviljelijät ovat lahjoittaneet kukat 100-vuotiaalle Suomelle.

  Presidentinlinnan koristeluihin käytetään tasavallan presidentin kanslian mukaan kaikkiaan noin 3 500 kukkaa.

  Koristeluissa nähdään ruusuja, orvokkeja, gerberoita, ritarinkukkia, krysanteemeja, joulutähtiä, ruiskukkia, tulppaaneja sekä värililjoja. Myös oheiskasveina käytettävät vihreät ovat kotimaisia eli suomalaisia havuja ja muita metsän elementtejä.

  Presidenlinnassa juhlii tänä vuonna noin 1 900 vierasta.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän