Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalla kasvaneet ruusut koristavat presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle saapuvat vieraat saavat tänä vuonna ihastella kangasalalaista kukkaloistoa. Kangasalalainen Ali-Marttilan kukkapuutarha on toimittanut Presidentinlinnaan suuren määrän valkoisia ruusuja.

Uutiset - 1.12.2017 kello 22.53
Kangasalan Sanomat
Kangasalla kasvaneet ruusut koristavat presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa
Matti Marttila valmistelee ruusuja lähtövalmiiksi presidentinlinnaan.

Ali-Marttilassa on viljelty ruusuja 70-luvun lopulta lähtien. Puutarhalla siirryttiin kokonaan ruusunviljelyyn 90-luvulla, ja tällä hetkellä ruusuja kerätään noin hehtaarin alueelta. Ali-Marttila on Suomen suurin leikkoruusujen viljelijä.

Puutarhan omistavat veljekset Heikki ja Jaakko Marttila sekä serkukset Olli ja Matti Marttila.

Itsenäisyyspäivän juhlalla on tänä vuonna erityinen merkitys, kun itsenäinen Suomi viettää 100-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi presidentinlinna koristellaan ainoastaan kotimaisin, sini-valkoisin kukkasin. 

Kukat ovat peräisin kuudelta kukkapuutarhalta eri puolilta Suomea. Kauppapuutarhaliiton kukkaviljelijät ovat lahjoittaneet kukat 100-vuotiaalle Suomelle.

Presidentinlinnan koristeluihin käytetään tasavallan presidentin kanslian mukaan kaikkiaan noin 3 500 kukkaa.

Koristeluissa nähdään ruusuja, orvokkeja, gerberoita, ritarinkukkia, krysanteemeja, joulutähtiä, ruiskukkia, tulppaaneja sekä värililjoja. Myös oheiskasveina käytettävät vihreät ovat kotimaisia eli suomalaisia havuja ja muita metsän elementtejä.

Presidenlinnassa juhlii tänä vuonna noin 1 900 vierasta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös