Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalla on, mistä valita

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 21.8.2018 kello 20.00

Käsissäsi oleva lehti on täynnä paikallisten yritysten, yhdistysten ja seurojen harrastustarjontaa. Lehteä selailemalla on helppo tehdä johtopäätös, että Kangasalan harrastustarjonnassa on paljon valinnanvaraa.

Eikä tässä edes ole kaikki. Monet harrastusryhmät täyttyvät jo keväällä, kun edelliskauden harrastajilta kysytään jatkohalukkuutta.

Lasten ja nuorten harrastaminen herättää keskustelua.

Mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Tarvitseeko lapsi lainkaan harrastuksia? Kuinka mahdollistetaan myös vähävaraisten lasten harrastaminen, koska maksut ovat usein kalliita?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Kangasalla selvitetään parhaillaan, miten kaikille kaupungin lapsille ja nuorille voidaan taata mahdollisuus vähintäänkin yhteen harrastukseen.

Työryhmä perustettiin vastauksena kokoomuksen aiheesta tekemään valtuustoaloitteeseen.

Monet harrastukset pyörivät seuroissa ja yhdistyksissä talkoovoimin tai ainakin niin, että ohjaajat saavat vain vähäisen korvauksen tehdystä työstä.

Silti monet seurat painivat hankalan taloustilanteen kanssa, kun harrastusmaksut pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina.

Usein seurat kääntyvät kaupungin puoleen ja pyytävät helpotusta harrastuspaikkamaksuihin.

Se, mitä vastataan, on kaupungilta arvovalinta. Kaupungin pitäisi järjestelmällisesti miettiä, kuinka harrastuspaikkamaksut saadaan lasten ja nuorten harrastusten osalta mahdollisimman alhaisiksi.

Se on satsaus tulevaisuuteen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös