Kangasalla on työttömiä enemmän kuin vuosi sitten – Pirkanmaa ainut maakunta, jossa työttömyys ei laske

0

Kangasalla on työttömiä enemmän kun vuosi sitten, mutta työttömyysaste on edelleen parempi kuin monella muulla Pirkanmaan kunnalla.

Työttömyysaste oli Kangasalla lokakuussa pienempi kuin Pirkanmaalla keskimäärin. Kangaslan työttömyysaste oli lokakuussa 6,6 prosenttia kun maakunnan työttömyysaste oli 8,7 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 8,6 prosenttia. Kaikissa muissa maakunnissa paitsi Pirkanmaalla työttömien määrä laski lokakuussa.

Pirkanmaan heikkoa tilannetta muuhun maakuntaan verrattuna selittää te-viranomaisten mukaan kuntouttavan työtoiminnan asiakasvirran siirtyminen työttömyyteen. Maakunnassa on myös ollut jonkin verran yt-­toimintaa.

Tampereen työttömyysaste korostuu muihin kuntiin verrattuna. Se oli lokakuussa peräti 10,5 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli Tampereella 12 366.

Työttömien työnhakijoiden määrä on Kangasalla kasvanut vuoden takaisesta enemmän kuin maakunnassa keskimäärin. Pirkanmaalla kasvua on ollut 4,9 prosenttia, kun Kangasalla luku on 13 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli lokakuussa Kangasalla 998.

Pirkanmaan kunnista viisi, eli Juupajoki, Pirkkala, Punkalaidun, Vesilahti ja Ylöjärvi, pääsi alle kuuden prosentin työttömyysasteeseen.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Pirkanmaalla lokakuun aikana lähes 900 enemmän kuin vuotta aiemmin, eli kaikkiaan 6 479 kappaletta.Kangasalla tämän vuoden lokakuussa oli avoinna uusia työpaikkoja 260 kappaletta. Se on 71 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.