Kangasalla ovat tiet ja asenteet rempallaan – Liikutko lukijoidemme vaarallisiksi kokemia reittejä?

1
Pakkalantie mainittiin Kangasalan Sanomien Facebook-sivuilla olleessa kyselyssä, jolla selvitettiin Kangasalan vaarallisiksi ja huonokuntoisiksi koettuja teitä.

Kangasalan Sanomat kertoi viime viikolla (KS 16.10.) Korvenperäntielle Suinulaan asennetusta laittomasta liikennemerkistä, joka varoitti huonokuntoisesta tiestä. Samassa lehdessä julkaistiin mielipidekirjoitus, jonka kirjoittaja nosti esille myös tien vaarallisuuden.

Pyysimme Kangasalan Sanomien Facebook-sivujen seuraajia jakamaan tietonsa kaupungin muista surkeista tiesosuuksista ja vaaranpaikoista. Vastausten perusteella moni väylä kaipaisi korjausta tai turvallisuutta parantavia toimenpiteitä.

Kangasalta Valkeakoskeskelle kulkevaa Kaarina Maununtyttären tietä kuvailtiin erityisen vaaralliseksi kevyelle liikenteelle:

”Kaarina Maununtyttären tie on ihan hyvässä kunnossa päällysteensä puolesta, mutta erittäin vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Tieltä puuttuu kokonaan pientareet ja ajonopeudet ovat kovia. Kevyen liikenteen väylä ratkaisisi tilanteen.”

Toinen keskusteluun osallistunut muistutti, että Kangasalan ja Valkeakosken välillä on paljon sairaankuljetusta:

”Tiellä kulkee myös hälytysajoneuvoja ja takseja Valkeakosken sairaalaan ja takaisin. Ajonopeudet ovat kovia, tie mutkainen ja lisämausteena tielle hyppivät peurat ja hirvet.”

Eräs kommentoija huomautti, että Kangasalan ja Oriveden välinen Ponsantie on vaarallinen, koska tiellä ohitellaan, eikä kyläkeskusten nopeusrajoituksia noudateta.

Yhdessä kommenteista oli listattu kolme erityistä tarkkuutta vaativaa risteystä:

”Tampereelta päin Ranta-Koiviston ramppia ylös tullessa ei meinaa nähdä kumpaankaan suuntaan kunnolla, ennen kuin auton nokka on jo puolessa välin kaistaa.

Nesteen takana Mallitien ja Aakkulantien risteyksessä oikealta Aakkulantieltä tullaan reilusti ylinopeutta ja näkyvyys Mallitieltä sinne päin huono.

Kuusisentieltä Vehkajärventielle tultaessa idästä 60 nopeusrajoitusalueelta tullaan ylinopeutta ja näkyvyys huono autollakin. Paikalla on myös maatalousliikennettä, jolloin traktorin keula kauhoineen ja piikkeineen on jo pitkällä ajoradalla, ennen kuin kuski näkee, tuleeko vasemmalta ketään.

Kaikki kolme sellaisia kohtia, joissa saa aina olla ekstra varovainen ja sydän syrjällään, koska kolahtaa.”

Kaupungin itäisen alueen vaaranpaikkana mainittiin Kuhmalahdentie. Kommentoijien mukaan tie on huonossa kunnossa ja sillä ajetaan ylinopeutta hirvivaarasta huolimatta.

Sahalahdelta kommenteissa nousivat esille Moltsiantie, Pakkalantie ja Paatialantie.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.