Kangasalla 90 koronavirukselle altistunutta oppilasta yläkoulussa – Kaikki asetetaan karanteeniin

5

Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut koronatartunnalle noin 90 oppilasta. Asiasta kerrotaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Kangasalan kaupungin ja Tampereen yliopiston yhteisessä tiedotteessa.

Lue myös: Noin 90 oppilasta joutuu kotikaranteeniin – Sairastunut henkilökunnan jäsen oli työpaikalla oireisena

Pirkanmaalla on löydetty kolme tartuntatapausta, joista yksi liittyy Kangasalla sijaitsevaan yläkouluun ja kaksi Tampereen yliopistoon.

Kaikki Pirkanmaan neljä tapausta liittyvät Pohjois-Italiasta saatuihin tartuntoihin. Koronavirukseen sairastumisen riski on Pirkanmaalla edelleen pieni.

Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus Tampereen yliopistollisessa sairaalassa kello 17. Kangasalan Sanomat on paikalla tiedotustilaisuudessa ja kertoo asiasta reaaliaikaisesti verkkosivuillaan.

Lue myös: Haluatko tietää jotain koronaviruksesta tai Pitkäjärven koulun tapauksesta? Kysy, niin me etsimme vastauksen

Koulun tiloissa keskeytetään lähiopetus

Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tiedotteen mukaan tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta. Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin.

Koska altistuneissa on paljon opetushenkilöstöä, koulun tiloissa tapahtuva lähiopetus keskeytetään alkavaksi viikoksi. Koulun tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti muuhun toimintaan.

Kangasalan terveyspalveluiden koronavirusneuvontapuhelin toimii sunnuntaista 8.3.2020 klo 16 alkaen numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla asuvat saavat yleisluonteista neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.
 

Yliopistolla pienempi altistuminen

Kahteen muuhun Pirkanmaalla perjantaina ja lauantaina todettuun tartuntaan liittyy altistumisia Tampereen yliopistolla. Tiedossa oleviin, alle 20:een altistuneeseen on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Pääosa altistuneista on Rakennetun ympäristön tiedekunnan opiskelijoita Hervannan kampukselta. Yliopiston tilat eivät ole tartuntavaarallisia ja niitä voidaan käyttää normaalisti.
 

Sairastumisriski edelleen pieni

Sairaanhoitopiiri korostaa, että hengitystieinfektio-oireisen ei pidä mennä kouluun tai töihin. Työpaikoilla toivotaan noudatettavan hengitystieinfektioissa omaan ilmoitukseen perustuvia sairauspoissaolokäytäntöjä.

Viranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin. Ilman altistusta yksittäisen henkilön riski sairastua koronavirukseen on Pirkanmaalla edelleen pieni. Tartuntaa epäilevät voivat soittaa kaikista Pirkanmaan kunnista ympäri vuorokauden sairaanhoitopiirin numeroon 03 311 65333.

5 kommenttia

  1. Olen ollut koululla torstaina kuntosalilla. Onko mahdollista, että sieltä on saanut tartunnan laitteiden kosketuspinnoista?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.