Kangasalla vaikeuksia saada koronarokotteita – ”Uusia rokotetilauksia ei voida tällä hetkellä tehdä”

1

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella on kohdattu ongelmia koronarokotusten toimittamisessa. Asiasta tiedottaa Kangasalan kaupunki.

Ongelmat johtuvat haasteista koronarokotusten saatavuudessa. Kaupunki tiedottaa, että Suomeen saatavien rokoteannosten määriä on leikattu hetkellisesti hyvin merkittävästi.

– Alueella oli suunnitelmissa aloittaa ensi viikolla yli 80-vuotiaiden ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset, mutta rokotteen saatavuusongelmien vuoksi ryhmän rokottaminen ei ole vielä mahdollista, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupungin mukaan seuraavan ryhmän rokottaminen aloitetaan heti, kun rokotetta pystytään toimittamaan kuntiin.

– Uusia rokotetilauksia ei voida tällä hetkellä tehdä eikä rokottamista näin ollen laajentaa uusiin ryhmiin. Tilanteet muuttuvat hyvin nopeasti, joten rokotetta voi olla taas saatavilla nopeallakin aikataululla, tiedotteessa huomautetaan.

Kaupungin mukaan kaikki ensimmäisen rokoteannoksen saaneet henkilöt saavat kuitenkin toisen annoksen suunnitellusti.

Rokotukset käynnistyivät Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella 13. tammikuuta.

– Rokotukset ovat sujuneet hyvin. Rokoteannoksia on tilattu tähän mennessä noin 900 henkilön rokottamista varten. Rokoteannosten määrä on todellisuudessa suurempi, sillä yhdestä ampullista saa useimmiten 5 annoksen sijaan 6 annosta. Tämän viikon loppuun mennessä kaikki tilatut rokotusannokset saadaan rokotettua, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Tavoitteena on ollut, että Suomen koronastrategian mukaisen rokotusjärjestyksen mukainen ensimmäinen ryhmä saadaan rokotettua ensimmäisen rokotuksen osalta tammikuun aikana.

– Tämän suhteen olemme hieman tavoiteaikataulusta edellä.  

Seuraavana rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt ja henkilöt, joilla on vakavia koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

– Ajanvarauksesta ja tarkemmasta rokotusjärjestyksestä tiedotetaan, kun rokotetta voidaan taas tilata lisää. Kaupungilla on valmius jatkaa rokotuksia hyvinkin nopealla aikataululla, kun rokotteita saadaan lisää, tiedotteessa sanotaan.

1 kommentti

  1. Eikö Kangasala ole hoitanut rokotilauksia aikoinaan, kun on hiljaista ,saako näitä kaikki kaikki haluavat,vaikka THL näin suosittelee, ympäristö kunnat on rokottaneet asukkaita. Mikä tilanne tulee olemaan Kangasalan ongelma ??

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.