Kangasalla oli aamulla yhä yli tuhat taloutta sähköttä – Korjaustyöt jatkunevat iltaan saakka

0
Raskas märkä lumi aiheuttaa kuormaa puustolle, joka taipuu sähköverkoille. Arkistokuva.

Eilen keskiviikkona Pirkanmaan yli pyyhkäissyt lumisaderintama on aiheuttanut Kangasalla useita sähkökatkoja. Vielä torstaina aamupäivällä sähköttä oli Kangasalan alueella yli tuhat taloutta.

– Kangasala oli yksi niistä alueista, joka sai kunnolla siipeensä eilisessä lumimyterissä, kertoo Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Märkä lumisade alkoi iltapäivällä ja jatkui aina iltaan saakka. Kuusela-Opas sanoo, että Pirkanmaalta eniten lumentulosta kärsivät Kangasalan lisäksi Pälkäne ja Urjala.

– Näissä kunnissa puustokuormaa on eniten. Tänään helikopterilennoilla tarkastetaan kokonaistilannetta ja sitä, missä tarvitaan toimenpiteitä, Kuusela-Opas kuvailee.

Märkä ja tänään mahdollisesti jäätyvä lumi painaa lehtipuita kaarelle ja katkoo erityisesti mäntyjen oksia sähköverkoille.

– Pystyimme palauttamaan yön aikana sähköjä niille osille, joissa ei ole ollut vaurioita sähköverkoissa. Nyt pyrimme etsimään niitä paikkoja, joissa tarvitaan korjaustoimenpiteitä.

Kuusela-Opas kuitenkin uskoo, että korjaustyöt jatkuvat pitkälle iltapäivään tai mahdollisesti iltaan saakka.

– Meillä on laaja urakoitsijaverkosto, ja muilta alueilta on siirretty tänne työryhmiä. Nyt helikopterilentojen tiedoilla ohjaamme ryhmiä oikeisiin paikkoihin.

Lue myös: Lumisade sotkee liikennettä ja katkoo sähköjä – Kangasalla ainakin kolme onnettomuutta

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.