Kangasalla yli 4 000 ihmistä ilman sähköä

0
Varsinkin nuoret puut painuvat tykkylumen painosta lähes kaksinkerroin.

Puihin kerääntynyt tykkylumi on painanut puita sähköjohtojen päälle eri puolilla Kangasalaa, ja sähkö on ollut monin paikoin poikki pitkään. Sähköverkkoyhtiö Elenia tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että Kangasalla on 4 376 asiakasta ilman sähköä.

Vikoja on korjattu pitkin päivää. Asentajien ja metsureiden lisäksi sähköverkkoa on raivattu monitoimimetsäkoneilla ja helikoptereiden avulla.

Sähkökatkoja kuvaava Elenian karttapalvelu on ollut tänään pois toiminnasta. Karttapalvelun vika on paikannettu ja kartan toimivuutta testataan. Kartta saadaan uudelleen käyttöön näillä näkymin alkuillasta.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos kiinteistön sähköverkko käyttäytyy sähköjen palauduttua oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, syynä saattaa olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara.

Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.