Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kangasalla yli 4 000 ihmistä ilman sähköä

Puihin kerääntynyt tykkylumi on painanut puita sähköjohtojen päälle eri puolilla Kangasalaa, ja sähkö on ollut monin paikoin poikki pitkään. Sähköverkkoyhtiö Elenia tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että Kangasalla on 4 376 asiakasta ilman sähköä.

Uutiset - 22.11.2015 kello 17.01
Kangasalla yli 4 000 ihmistä ilman sähköä
Varsinkin nuoret puut painuvat tykkylumen painosta lähes kaksinkerroin.

Vikoja on korjattu pitkin päivää. Asentajien ja metsureiden lisäksi sähköverkkoa on raivattu monitoimimetsäkoneilla ja helikoptereiden avulla.

Sähkökatkoja kuvaava Elenian karttapalvelu on ollut tänään pois toiminnasta. Karttapalvelun vika on paikannettu ja kartan toimivuutta testataan. Kartta saadaan uudelleen käyttöön näillä näkymin alkuillasta.

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Jos kiinteistön sähköverkko käyttäytyy sähköjen palauduttua oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, syynä saattaa olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara.

Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös