Kangasalle ei nouse omakotitaloja tavoitellusti – yksi syy on väestön ikääntyminen

5
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Asuntorakentaminen keskittyi Kangasalla keskustaan viime vuonna.

Kaupunkiin valmistui viime vuonna yhteensä 300 asuntoa. Niistä kerrostaloasuntoja oli 200, omakotitaloja 58 ja rivi- ja paritaloasuntoja 42. Asuntorakentaminen on ollut vuodesta 2015 asti selvästi Tampereen kaupunkiseudun…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3 €.

TilaaKirjaudu

5 kommenttia

  1. Mahtaiskohan johtua siitä, että tontteja ei tule sinne missä ihmiset haluaisi asua? Lisäksi tontit ja niiden vuokrat ovat jopa Tamperetta kalliimpia, ei toimi. Ja ilmeisen hankalaa on saada rakennuslupaa kaava-alueen ulkopuolelle. Oiskohan aika vaihtaa kunnanjohtajaa?

  2. kaupunki tietoisesti keskittää asumista, keskuksiin ja vähentää palveluita muualta. Kangasalle saisi hienoja omakotialueita jos olisi viitseliäitä päättäjiä. Kangasalta muuttavat nuoret pois koska omakoti tontteja ei ole tarpeeksi ja tontit törkyhintasia. orivedellä esim. saa tontin palveluiden läheisyydestä pilkkahintaan. Eikö kannattaisi ajatella muutakin kuin kerrostalo rakentamista? Ihmetystä herättää myös miksei kunta panosta vesistöjen läheisyyteen. Esim. Kangasalla ei ole tarjolla kunnon puusauna mahdollisuutta kesä eikä talviaikaan. Kaivantoon tai kisarantaan saisi hienot vesiurheilu paikat. Tanssilava pois ja kunnon uimaranta ’etelän hiekkarannat’ ja kunnon parkkipaikat ilman Pirkko a, sit olis mahdollisuudet pitää kesä festarit. subbilauta vuokrausta, yms. soutuveneen vuokrausta, kirkkoveneen vuokraus, kunnon laiturit veneilylle sinne mobiliaan ja tankkauspiste. Mahdollinen hotelli myös palvelisi vesillä liikkujia ja muita majoittujia, lisäksi alueelle voisi rakentaa, tenniskentät, beach kentät, minigolfin, yms vaikka flowparkki. mieluummin hienoissa maisemissa kuin keskellä tympeää kylää. talvisin retkiluistelua ja muuta talviriehaa. Mahdollisuuksia on monia toteuttajia ja ideoita ei vaan anneta tapahtua.

  3. Kun Kangasalan kaupungilla ei ole mitään halua katsoa asumisessa ja rakentamisessa Sahalahden suuntaan, ei tänne kaavoitetulle heinäpellolle kukaan halua taloaan pykätä. Vihtyisämpiäkin asumistaajaman rakentamiseen löytyisi paikkoja kuin St1 viereiselle kylmäaseman pellolle. Väittäisin, että Kangasalan kaupungin virkahenkilöille ja poliittisille päättäjille sopii, että viljelty negatiivisen kierteen swingi näännyttää kylämme pala palalta. Paikallisena sanoisin, että rivitaloasumisella olisi keskustan tuntumassa kysyntää. Jos ei ole mielekkäitä asuntoja ja asumispaikkoja ei ole myöskään tulijoita ja asukkaita. Tämän kierteen perässä kun katoaa ne peruspalvelut ja niiden myötä kaupat ja sellaset, jää jäljelle vain vanhukset ja kela-taksi. Tähän ilmeisesti myös oikein pyritään.

  4. Hei
    Omasta kokemuksesta tuntuu ettei kangasalla halua uusia omakotitalon rakentajia. Kuka nyky ihminen haluasi rakentaa talon jonka pitäisi näyttää samalta kuin kymmeniä vuosia aikaisemmin rakennetut, näinhän täällä halutaan. Moderni rakentaminen nostaisi halua rakentaa sekä vaikuttaisi myös asuntojen hintoihin positiivisesti. Veikkaan, että Lammirahkasta tulee monelle rakentajalle iso pettymys. Todennäköisesti asuntojen arvo tulee tippumaan tämän hetken tasosta ja eikä ostajia löydy myytäville asunnoille. Valitettavasti Tampere ja Pirkkala ovat pystyneet tarjoamaan omakotirakentajille sitä mitä tämän päivän ihmiset haluavat. Eläköön vanhoillisuus ja kateus.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.