Kangasalle on mahdollista palata

0

Suomi on epätasaisesti asutettu maa. Tungosta meillä ei ole oikeastaan missään, jos vertailukohdaksi otetaan maailman metropolit. Niiden rinnalla Helsinkikin on pikkukaupunki.
Yksi Suomen vetovoimaisimmista alueista on Tampere ja sen ympäryskunnat.
Kangasalan asukasluvun kasvu on huippuvuosista hidastunut, mutta siitä huolimatta tänne muuttaa joka vuosi uusia asukkaita.
Olemme kasvukunta yhä edelleen.

Kangasalalaisilla nuorilla on kissanpäivät. Halutessaan he voivat elää ja opiskella omassa kotikunnassaan.
Uusi lukio on moderni ja ajanmukaisesti varusteltu. Sillä on merkitystä nuorten valintojen kannalta ja lukion oppilasmäärä onkin viime vuosina kasvanut.
Vuosikymmenten ajan kangasalalaisnuorilla on ollut mahdollisuus opiskella ammattiin omassa kotikunnassaan.
Tämäkin puoli loikkaa aimo parannuksen eteenpäin, kun uusi ammattioppilaitos aloittaa Pikkolassa.
Linjavalikoima monipuolistuu ja oppilasmäärä kasvaa.

Monet palaavat Kangasalle asumaan, vaikka olisivat asuneet jossain muualla opiskelujensa ajan.
Tämä on Kangasalan mahdollisuus. Suomessa on lukematon määrä pieniä kuntia, joihin nuori ei voi palata, vaikka haluaisikin.  Siellä ei ole enää elämisen mahdollisuuksia, koska töitä ei ole tarjolla siedettävältä etäisyydeltä.
Kangasalan työpaikkaomavaraisuus on 60 prosentin tuntumassa. Työtä löytyy monelle Kangasaltakin, ja Tampereen läheisyys ja sen työpaikat luovat mahdollisuuden asua entisessä kotipitäjässä.

Nuoren on tärkeää kokea ja nähdä maailmaa, mutta on hyvä palata omille juurilleen. Kun heistä tulee isiä ja äitejä, on hyödyllistä olla tukiverkostojen lähettyvillä.
Kun taas heidän isistään ja äideistään tulee vanhoja, tarvitaan jälkikasvun apua ja huolenpitoa.
Näin se yhteiskunta parhaimmillaan toimii, kun pidämme toinen toisistamme huolta, emmekä jätä kaikkea verovaroin kustannetun hoivan varaan. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.