Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kangasalta leikkaukseen jatkossa myös Vammalan sairaalaan

Uutiset - 28.11.2014 kello 8.22

Taysin, Valkeakosken aluesairaalan ja Vammalan aluesairaalan työnjakoon tulee vuoden alusta muutoksia.
Pääperiaatteena on, että suuret, yöpymistä edellyttävät leikkaukset tehdään Taysissa ja aluesairaalat hoitavat päivä- ja lyhytjälkihoitoisen kirurgian.
Valkeakoskelle keskitetään päiväkirurgisia naistentautien, korva- ja suusairauksien, ortopedian sekä plastiikkakirurgian leikkauksia.
Vammala puolestaan hoitaa gastroenterologian, lastenkirurgian, neurokirurgian, verisuonikirurgian, yleiskirurgian ja urologian päivä- ja lyhytjälkihoitoista toimintaa. Aluesairaalat ovat jatkossakin tärkeitä jatkohoitopaikkoja Taysissa hoidetuille potilaille.

Lähetteitä uusiksi
Lähetteiden käsittely aloitetaan Taysissa marraskuun loppupuolella. Potilaat saavat jo tämän vuoden puolella tiedon tulevasta hoitopaikastaan, joka voi olla toinen kuin lähettävä lääkäri ja potilas ovat olettaneet.
Sairaanhoitopiirin sairaaloiden työnjaon taustalla on erikoislääkärivaje ja muuttuva päivystysasetus. Piirin alueella on ollut pulaa erikoislääkäreistä, minkä vuoksi toiminnan jatkuvuus etenkin aluesairaaloissa on ollut uhattuna.
Vuoden alussa voimaan tuleva päivystysasetus edellyttää leikkausten jälkeen yöpyvien potilaiden ja sydänvalvontapotilaiden vuoksi takapäivystysjärjestelyä, jossa on mahdollista konsultoida erikoislääkärin kanssa. Tämä voi myös saapua paikalle arvioimaan potilaan tilaa. Aluesairaaloiden tuleva operatiivinen toiminta painottuu päiväkirurgiaan.
Aluesairaaloiden lääkärit siirtyvät uuden järjestelyn myötä Taysin työntekijöiksi. Lääkärit voivat kuitenkin työskennellä sekä Taysissa että aluesairaaloissa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös