Kangasalan seurakunnassa YT-neuvottelut: ”Töitä pitää poikkeustilan vuoksi järjestellä uudelleen”

0
Kangasalan seurakunnan YT-neuvottelut ovat esillä kirkkoneuvoston tiistaisessa kokouksessa.

Kangasalan seurakunta on aloittanut maaliskuun lopulla yhteistoimintamenettelyn.

Seurakunnan YT-neuvottelut alkoivat 31. maaliskuuta. Toistaiseksi viimeinen YT-neuvottelukunnan tapaaminen on sovittu tiistaiksi 14.4. Samana iltana kokoontuva seurakuntaneuvosto saa neuvotteluista tilannekatsauksen.

Neuvottelujen taustalla ovat hallituksen asettama poikkeustila ja kokoontumisrajoitukset. Koronaviruksen vuoksi julistettu poikkeustila on vaikuttanut voimakkaasti seurakunnan toimintaan.

– Taustalla on tietysti myös kysymys siitä, aiheuttaako poikkeustila mahdollisesti myös taloudellisia seurauksia seurakunnalle. Talous ei kuitenkaan ole pääsyy neuvotteluille, vaan se, että töitä täytyy poikkeustilan vuoksi järjestellä uudelleen, kertoo vt. talousjohtaja Henri Lehtola.

Neuvottelun piirissä on koko seurakunnan henkilöstö, noin 65 ihmistä. Neuvottelujen tarkoituksena on organisoida töitä uudelleen. Lomautuksetkin saattavat olla mahdollisia, mutta Lehtolan mukaan ensin tutkitaan kaikki muut mahdollisuudet järjestellä töitä.

– Ensin tutkitaan mahdollisuudet pitää lomia tai säästettyjä vapaita jo nyt. Samoin tutkitaan mahdolliset työnkuvien muutokset. Irtisanomisista ei neuvotella, niitä ei ole tulossa, kertoo Lehtola tilanteesta.

YT-neuvotteluista kerrottiin henkilöstölle YT-neuvottelukunnan eli työnantajan ja työntekijöiden yhteisellä tiedotteella, kun yhteistoimintamenettely alkoi.  Tämä on ensimmäinen kerta kun neuvotteluista kerrotaan julkisuuteen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.