Kansa janoaa pullovesiä – kivennäisvettä menee tuplasti verrattuna normikesään

0
Kivennäisvesien toimitusvaikeudet näkyvät kaupoissa ajoittain tyhjinä hyllyinä.

Helle näkyy juomahyllyissä ja pakastelokeroissa. Pullotettujen vesien menekki on sellaista, että jonkun maun tai merkin hyllyssä kuluttajaa voi odottaa toimitusvaikeuksista kertova lappu. Torstaina Kangasalan Prisman kivennäisvesien myyntipaikalla oli paljon tyhjiä lavoja, ja ylähyllyjen makuvedet oli myyty. Päivittäistavaraosaston apulaispäällikön Kirta Koskisen mukaan tilanteen kanssa eletään päivä kerrallaan..

– Tavarantoimittajien tuotantokapasiteetti ei riitä. Vettä menee enemmän kuin mitä he pystyvät toimittamaan. Menekki on ollut viime kesään verrattuna kaksinkertainen, Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan toimitusvaikeuksien vuoksi huominen on hieman arvoitus, mutta tavaraa otetaan hyllyyn sitä mukaa kuin saadaan. Alkoholijuomat ja virvoitusjuomat ovat toistaiseksi riittäneet.

Myös M-market Kuohun kassamyyjän Maija Päivisen mukaan kivennäisvesien suosio on kaikkein suurinta. Toistaiseksi juomia on ollut riittävästi, mutta tilausten kanssa täytyy olla tarkkana.

– Koko ajan pitää tilata yli tarpeen, koska jotain merkkiä voi jäädä puuttumaan. Ei tässä paljon muuta ehdikään tehdä kuin ottaa kuormia vastaan ja  täyttää jäätelö- ja juomahyllyjä, Päivinen naurahtaa.

K-supermarket Kangasalan panimotuotteiden osastovastaava Pauli Roslund tietää teollisuuden vaikeudet, jotka koskevat eritoten erilaisia vissyjä.

– Juomien menekki on viime kesään verrattuna täysin erilaista. Onneksi meillä on kuitenkin useampia juomatoimittajia maassamme, joten korvaavia tuotteita saa ainakin vielä hyllyyn, Roslund toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.