Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kansalaiskeräys käynnistää pienpanimon toiminnan

Kangasalan elinkeinoelämää odottaa piristysruiske, kun vasta perustettu pienpanimo aloittaa tuotantotoimintansa Kankkulantiellä Pikkolassa. Kankkulan Kuohu Oy:n toiminta käynnistyy näyttävästi kansalaiskeräyksellä, johon panimon puuhamiehet toivovat mahdollisimman monen kuntalaisen osallistuvan. – Nyt perjantaina Kangasalan torille pystytetään olutteltta, jossa on myynnissä tuotekehittelyvaiheessa pantua olutta. Tarjolla on sekä pilsneriä että kolmosolueksi luokiteltavaa päätuotettamme, Kankkulan Kanuunaa, kertoo Belgiassa panimomestariksi kouluttautunut Oiva Pintahiivanen. Olutta myydään torilla litran tuopeissa. Panimon väki sitoutuu palauttamaan jokaisen juodun tuopillisen hinnan takaisin asiakkaalle, joka ennen teltasta poistumista käy tyhjentämässä rakkonsa panimon sinetöimään keräysastiaan. – Panimomme on mukana kansainvälisessä Beerurea-hankkeessa, jonka tavoitteena on tehostaa ravintoaineiden kiertokulkua. Tuotteitamme myyviin kauppoihin tulee kierrätyspiste, johon käytetyn oluen voi palauttaa ostopakkauksessaan, selvittää Pintahiivanen. Kankkulan panimon tuotteet pakataankin poikkeuksellisesti mehukattityyppisiin muovipulloihin, mikä helpottaa varastointia kotioloissa. Muovi kestää myös kolhuja, joten nestevuotojen vaara palautusvaiheessa jää vähäiseksi Pintahiivasen mukaan. Alkuvaiheessa palautusoluet päätyvät lannoitteeksi Kankkulan Kuohun sopimusviljelijöiden pelloille. – Beerurea-hankkeen tavoitteena on kehittää ihmiselimistön läpikäyneestä oluesta luksustuote. Markkinoita luulisi löytyvän maailmalta, jossa rahakkaat makustelijat jo nyt maksavat maltaita kopi luwak -kahvista, uskoo toimitusjohtaja Pintahiivanen. Kopi luwak valmistetaan kahvinpavuista, jotka ovat kulkevat sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi. Jätöksistä poimitut pavut pestään ennen paahtoa ja jauhatusta. – Kierrätysoluen suora hyödyntämisprosessi on vielä keskeneräinen, joten alkuvaiheessa tuotteemme valmistetaan kierrätysoluella kasvatetusta viljasta, täsmentää Pintahiivanen. Kankkulan Kuohun toinen pääosakas on irlantilaissyntyinen Barley Wine. – Odotan jo malttamattomana tuotannon ja myynnin käynnistymistä, hehkuttaa Wine. Hänen mukaansa Pikkolaa parempaa sijaintia pienpanimolle saa hakea. Panimon yhteyteen tulee tehtaanmyymälä, johon on helppo poiketa ostoksille Lahdentieltä. – Avaamme myös sporttibaarityyppisen pubin. Sinne sopii pistäytyä vaikka suoraan frisbeegolfradalta, tennishallista tai jäähallista, vinkkaa Wine. Kankkulan Kuohu järjestää kansalaiskeräyksen kierrätysoluen talteenottamiseksi Kangasalan torilla perjantaina 1.4. kello 12–18. Varaudu todistamaan täysi-ikäisyytesi.

Uutiset - 1.4.2016 kello 8.14
Kansalaiskeräys käynnistää pienpanimon toiminnan
Pikkolan uuden panimon yhteyteen tulee sporttibaarityyppinen pubi. Sen pitäjä Barley Wine on intohimoinen paitsi oluen myös biljardin suhteen.
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös