Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kansallista veteraanipäivää juhlistettiin tänä vuonna Suoraman koululla

Kangasalla jatkettiin tänäkin vuonna perinnettä, jonka mukaan kansallista veteraanipäivää juhlistetaan vuosittain eri kouluilla. Tänä vuonna juhlan järjestämisvuorossa oli Suoraman koulu.

Uutiset - 27.4.2017 kello 17.10
Kangasalan Sanomat
Kansallista veteraanipäivää juhlistettiin tänä vuonna Suoraman koululla
Kuudennen luokan oppilaat Venla Heinimaa ja Suvi Tapio tarjoilivat lounasta Suoraman koululla järjestetyssä veteraanijuhlassa Hilkka ja Matti Toukoselle, Margit Tullalle ja Veikko Saloselle.

Juhlaan jaksoi osallistua vielä kourallinen veteraaneja ja heidän läheisiään. Juhlassa esiintyivät koulun oppilaat. 6. luokan oppilaat tarjoilivat veteraaneille ja muille juhlavieraille juhlan jälkeen lounaan koulun ruokalassa.

Juhlassa puhunut entinen ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen kiitteli kaunista ja arvokasta juhlaperinnettä.

– Oli hienoa tulla tänne kunniakujaa pitkin. Kaikilla olivat iloiset ilmeet ja oppilaat olivat kohteliaita, Lyytinen totesi.

Juhlasta lähettiin seppele ja kunniapartio sankarihaudalle. Hauska yksityiskohta juhlassa oli seppeleenlasku, jota juhlavieraat saivat seurata suurelta valkokankaalta suorana lähetyksenä internetin kautta.

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4. sodan päättymisen muistoksi. Lapin sota päättyi tuolla päivämäärällä vuonna 1945 ja samalla myös toinen maailmansota Suomen osalta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös