Karhunpennut kehottivat ajamaan hiljaa

0
Tursolan päiväkodin Karhunpennut-ryhmä lähti torstaina liikkeelle muistuttamaan autoilijoita nopeusrajoitusten noudattamisesta.

Tursolan päiväkodin Karhunpennut-ryhmä lähti torstaina liikkeelle muistuttamaan autoilijoita turvallisesta liikennekäyttäytymisestä. Kaikki olivat tehneet itselleen näkyvän liikennemerkin, joka osoittaa nopeusrajoitusta 40 kilometriä tunnissa.

Asemantien nopeusrajoitus on Tursolan koulun ja päiväkodin kohdalla juuri neljäkymppiä. Havaintojen mukaan turhan moni autoilija ajaa rajoitusalueella selkeästi ylinopeutta. Liian harva autoilija muistaa myös pysähtyä suojatien eteen antamaan turvallisesti tietä Asemantien ylittäjille.

Karhunpennut asettuivat ryhmänä pyörätien laitaan, lähelle autojen ajorataa. Pienet valistajat nostivat liikennemerkkinsä näkyvästi ylös aina, kun auto ajoi ohi.

Moni autoilija ajelikin kiitettävällä tavalla rajoituksen mukaisesti ja vilkutteli lapsille mennessään. Joillakin oli hivenen kiireisempi meno päällä.

Tempaus oli osa päiväkodin liikenne-teemasyksyä. Lapset ovat olleet itse kiinnostuneita liikenteestä ja liikennemerkeistä. He myös halusivat tehdä jotain yhteisen turvallisuuden parantamiseksi.

Liikenteellinen teema jatkuu päiväkodissa edelleen. Lasten toiveissa siintelee, että poliisikin tulisi jonakin päivänä käymään ja kertomaan liikenteeseen liittyvistä asioista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.