Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kari "Kapri" Heikkinen uskoo HIFK:n upottamiseen

– Uskon, että Tappara voittaa mestaruuden, vaikka HIFK on tähän asti ottelusarjaa vienytkin. Pelit ovat kesken, ja perjantaina alkaa nousu. Sanoilla on painoarvoa tavanomaista pöytäpuhetta enemmän, sillä mies niiden takana on kangasalalainen Kari ”Kapri” Heikkinen, joka oli 30 vuotta sitten itse upottamassa HIFK:ta vastaavassa finaalisarjassa. Vaikka Tappara on nyt jäänyt kahdesti nollille Helsingissä, hän ei pidä sitä ongelmana, koska pelaajat osaavat nollata tappionsa. On vain löydettävä se sama draivi, jolla helsinkiläiset kaadettiin kotonaan runkosarjassa. – On saatava sydän mukaan, pelattava rohkeammin ja kaarreltava vähemmän. Tiistaina oltiin hitailta, liian varovaisia ja pelättiin virheitä.

Uutiset - 21.4.2016 kello 18.21
Pekka Kaarna
Kari "Kapri" Heikkinen uskoo HIFK:n upottamiseen

Heikkinen pelasi Tapparassa 13 kautta ja voitti neljä kultaa, ensimmäisen kaudella 1983–84 Ässiä vastaan pelatuissa finaaleissa.
HIFK:n kaadosta alkanut, myös Kärpät ja Lukon hopearaiteelle johtanut kultaputki päättyi kauteen 1987–88.
– Voitto HIFK:sta oli hienoin, koska olin saanut pelata ehjän kauden, Tapparan tehomiehiin lukeutunut laituri kertaa vuotta 1986.
Mestaruus oli Heikkisen mukaan palkinto pitkästä uurastuksesta ja osoitus joukkueen sisäisestä voimasta.
Tapparassa tiedettiin ja tiedostettiin, että voittoon ei ole oikotietä, vaan sinne on edettävä askel kerrallaan. Menestyksen nälkää helsinkiläisten selättäminen ei vienyt.
– Voittaminen on aina upeaa. Mitä isompi titteli sen makoisammalta voitto maistuu.
Mitali suomipaidassa jäi kuitenkin haaveeksi, kun valmentaja Rauno Korpi pudotti omansa eli Heikkisen, Timo Jutilan ja Jari Lindgrenin viimeisinä Moskovan MM-kisaryhmästä.
Pudotuksessa oli puolensakin. Kolmikko ei joutunut jään tasalta seuraamaan, kuinka Ruotsi mursi kahdella viimeisen minuutin maalillaan haaveet Suomen ensimmäisestä arvokisamitalista.

Tapparan kultaisina vuosina menestys on aina nojannut Markus Mattssonin ja Hannu Kamppurin kaltaisiin huippumaalivahteihin. Myös kuluvan kauden mestaruudesta taisteleva Tomi Karhunen saa Heikkiseltä puhtaat paperit.
– Aina kun voitimme, takana oli huippumolari, ja niin on Tapparalla nytkin.
Heikkinen on kutakuinkin tyytyväinen myös Tapparan puolustajien asenteeseen. Jopa jäähyherkkä Markus Kankaanperä on pysynyt poissa jäähyaitiosta. Hyökkääjiltä hän odottaa ryhdistäytymistä, sillä meno on ollut ajoittain tuskaista.
– Karjalaisen vauhti on hiipunut, eikä Kuusela ole päässyt vielä aivan parhaalle tasolleen. Ehkä maalipaikkoja syntyisi enemmän, jos Lainetta kokeiltaisiin hänen ketjussaan.
Viime kädessä taktiikka ja kunto ovat Heikkisestä toissijaisia. Henkinen kantti on se, joka ratkaisee kullan kohtalon.

Perjantaina pelattavassa sarjan neljännessä loppuottelussa Heikkinen palaa finaalijäille, tällä kertaa ilman pelivarusteita.
Hänellä on SM-Liigan alumnijäsenenä kunniatehtävä jakaa Ilta-Sanomien tähdet illan parhaille – toivottavasti Tapparan – pelaajille.
Hetki on ikimuistoinen, sillä 30 vuoden takaisia HIFK-peijaisia juhlittiin samaisessa Hakametsän hallissa. Nykymenoon verrattuna mestaruusjuhlat olivat varsin pienimuotoiset, samoin jatkot.
– Muutama saunailta vietettiin, mutta ei faneille silloin mitään torijuhlia järjestetty.
– Baarissa ehkä nähtiin ja saatettiin vaihtaa muutama sana, Heikkinen muistelee.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös