Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kartingkuskina tunnettu Roope Ropanen rakensi voittoisan mankin

Roope Ropanen, 17, on pienestä pitäen tykännyt tehdä käsillä kaikkea. Etenkin moottorit ovat aina kiinnostaneet.

Uutiset - 15.2.2019 kello 9.38
Kangasalan Sanomat / Lotta Loikkanen
Kartingkuskina tunnettu Roope Ropanen rakensi voittoisan mankin
Palkintojenjaossa Eero Surakka, Aku Kaakinen ja Roope Ropanen. Kuva: Heidi Koivunen

Edellisviikonloppuna Ropanen voitti moottoripyörämessujen yhteydessä järjestetyn moottoripyörien rakennuskilpailun Open Class -luokan.

– Kaikki se, paljon liikkuvia yksityiskohtia, se vaan kiehtoo, Ropanen perustelee.

Hän osallistui kisaan myös viime vuonna KTM EXC 125 -kevytmoottoripyörällä, mutta jäi silloin ilman sijoitusta. Nyt voitto irtosi musta-neonvihreällä Skyteam Monkeylla.

– Siinä on 200CC Honda cbr -moottori, joka on varustettu turbolla. Turbo erotti sen muiden joukosta. Sitä varten piti tehdä runkomuutoksia, kun ei se sopinut yhtään alkujaan.

Ropanen on varttunut moottorien parissa. Hän on ajanut 11 vuotta kartingia, mutta nyt harrastus on vaakalaudalla. Isommissa luokissa menotkin ovat isommat. Haaveissa on kuitenkin osallistua MM-kotikisoihin.

– Koko ajan etsitään yhteistyökumppaneita kartingia varten. MM-kisat järjestetään syksyllä PowerParkissa. Sinne olisi hienoa päästä, mutta sitä varten tarvitsen sponsoreita.

Moottoripyörän rakentaminen vaatii taitoa ja järkeä, jotta kaikki lopulta toimii. Ropanen on koonnut voittopyörää viime huhtikuusta alkaen. Tallilla apuna on ollut isä Janne Ropanen.

– Joka päivä olen rakennellut. Olen ostanut osia muista moottoripyöristä ja modannut niitä kiinni. Olen aika tyytyväinen värimaailmaan. Mietin alkuun musta-punaista, mutta se on aika yleinen.

Pyörä on kilvissä, joten kesällä sille varmasti tulee myös ajoa. Seuraava rakennuskohde on hieman isompi, BMW 320.

Ropanen ajaa parhaillaan henkilöauton ajokorttia, jonka saa poikkeusluvalla 17-vuotiaana. Perusteena on koulumatka Pirkkalaan, jossa hän opiskelee lentokoneasentajaksi. Nuorukainen hallitsee siis moottoripyörät, autot ja lentokoneet. Mitä moottoreita hän mieluiten rakentaa?

– Ei ole väliä. Oli vaikka ruohonleikkuri, kunhan on moottori.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös