Kasvomaskisuositus annettiin myös Kangasalla 6.-9.-luokkien oppilaille: ”On herättänyt ristiriitaisia ajatuksia”

0

Kangasalan opetuspalvelut on lähestynyt koululaisten vanhempia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusien maskisuositusten käyttöön ottamisesta. Vanhemmille välitettiin viestiä asiasta Wilmassa.

Uusi päivitetty suositus perustuu kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n suositukseen. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Suomessa maskisuositus koskee jatkossa peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Kangasalan opetuspalveluiden viestin mukaan maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain 6.-9.-luokilla ja lisäopetuksessa. 

Kangasalla asiasta ja maskien jaosta tiedotetaan tarkemmin Pirkanmaan pandemiaryhmän kokoontumisen ja sen antamien toimintaohjeiden jälkeen. Kokoontuminen on huomenna tiistaina.

Opetushallituksen linjauksen mukaan maskit tarjotaan ilmaiseksi oppilaille peruskouluissa. Oppilaat voivat kuitenkin jo halutessaan käyttää omia maskeja koulussa. 

Kangasalan kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo, että suositus on voimassa jo nyt. Tarkemmissa toimintaohjeissa ja maskien jakamisessa odotetaan kuitenkin Pirkanmaan koronanyrkin ohjeita.

– Uusi suositus on herättänyt ristiriitaisia ajatuksia. On mietitty sen hyötyjä ja haittoja, ekologisuutta, käytännön seikkoja ja myös suosituksen kyseenalaistamista on kuulunut, Lehtonen kertoo Kangasalan Sanomille.

Hänen mukaansa Kangasalla lähdetään kuitenkin siitä, että kaupungissa noudatetaan THL:n ja Pirkanmaan koronanyrkin ohjeistuksia.

– Joissain kouluissa on tänään jo harjoiteltu maskien oikeanlaista käyttöä. Se varmasti lähtee sujumaan, kun siihen yhdessä sitoudutaan, Lehtonen uskoo.

Yleisiä ohjeistuksia maskien käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä ei ole toistaiseksi annettu opetushenkilökunnalle.

– Lähtökohtana on, että kyseessä on suositus. Ketään ei kuitenkaan syrjitä, mikäli hän ei maskia käytä, Lehtonen linjaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.