Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kasvu ei synny itsestään

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 7.3.2018 kello 7.00

Kangasalan väkimäärä ei kasvanut viime vuonna yhtä paljon kuin vuonna 2016. Silti kasvu oli toiseksi nopeinta Tampereen kaupunkiseudulla.

Tämä kertoo siitä, että Kangasala on tehnyt oikeita valintoja: Kangasalan vetovoima on muita ympäryskuntia vahvempaa.

Kaikki lähtee kaavoituksesta. Sen avulla määritellään, miten ja missä ihmiset tässä kaupungissa asuvat. Toinen merkitsevä seikka on joukko­liikenne. Siihen kaupunki on satsannut paljon, ja panoksia pyritään tulevaisuudessa vielä lisäämään.

Kaupunginjohtajan mukaan kaupungin on tarjottava sitä, mitä ihmiset haluavat. Tämä tarkoittaa, että päätösten on perustuttava tietoon ja tutkimukseen, ei esimerkiksi yksittäisen kaupungin virka­miehen omaan henkilökohtaiseen näkemykseen.

Kangasala tarvitsee hallitun kasvun. Kaupungin pitää saada uusia veronmaksajia, jotta kaikki tulevaisuuden kehitys saadaan rahoitettua.

Kaikille kasvu ei ole yksinomaan positiivinen asia. Monia harmittaa esimerkiksi keskustan tämän hetken myllerrys.

Muutos syntyy kuitenkin aina jonkinlaisen epämukavuuden kautta. Tilapäisyytensä vuoksi rakentamisen ajanjakso on siedettävä.

Rakennettu mpäristö on vain yksi osa viihtyisyyttä. Kangasalla on nyt tuhannen taalan paikka miettiä, mitä muuta uudet ja vanhat kaupunkilaiset haluavat, että heidän hyvä asua Kangasalla.

Tässä pohdinnassa esimerkiksi vapaa-ajan palvelut nousevat entistä tärkeäm­pään rooliin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös