Vesijohtovuoto vaikuttaa Katajatien vedenjakeluun – korjaustyöt valmistunevat iltapäivään mennessä

0
Putken korjaustyöt aloitettiin aamulla yhdeksältä. Kuva: Sanni Mansikka-aho

Pelastuslaitos sai kello seitsemän aikaan hälytyksen vahingontorjunnasta Kangasalantielle Pikkolan päiväkodin kohdalle. Osoittautui, että Kangasalantien suuntaisesti kulkevalla Katajatiellä oli vesijohtovuoto, joten vuoto siirtyi Kangasalan Veden hoidettavaksi.

Veden verkostoinsinööri Arto Hietanen kertoo, että Vesi sai tiedon vuodosta Pelastuslaitokselta. Putken korjaustyöt aloitettiin noin kello yhdeksän aikaan.

Hietanen arvioi, että putkirikko saadaan korjattua noin kuudessa tunnissa.

Hänen tietojensa mukaan vuodon on aiheuttanut 1950–1960-luvulta peräisin olevan valurautaputken hajoaminen. Hietanen ei vielä tiedä tarkkaa syytä vuodolle, mutta epäilee, että putki on yksinkertaisesti tullut käyttöikänsä päähän.

– Ikä tekee käytännössä tehtävänsä.

Hietasen mukaan valurautaputket ovat yleensä melko helppo korjata, sillä ne katkeavat suoraviivaisesti. Vuodon tukkiminen tapahtuu kiinnittämällä putken ympärille korjauspanta.

Vuoto ja sen korjaaminen vaikuttavat Katajatien alueen asukkaiden vedensaantiin. He voivat hakea putkirikon ajan käyttövettä Kangasalan Veden varikolta, joka sijaitsee osoitteessa Kaarina Maununtyttären tie 6.

Otsikkoa muokattu 28.7. kello 10.50.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.